Sute de credinciosi creștin ortodocși au ales sa-si petreaca Revelionul in casa Domnului, la Manastirea Sfântul Vasile cel Mare din comuna Bodesti. Peste 400 de oameni au facut ca biserica manastirii sa devina aproape neîncapatoare la slujba privegherii care a inceput la ora 22, continuand apoi cu Sfânta Liturghie, care a fost oficiata la miezul noptii de Calinic Botoșăneanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, insotit de un sobor de preoti si diaconi, de preotul profesor universitar Lector dr. Bogdan Constantin Neculau, dar si de gazda importantului eveniment religios, Staretul Manastirii din Bodești, Protosinghel Ieronim Andrescu.

Părintele Stareț, Protosinghelul Ieronim Andrescu, a mulțumit Preasfințitul Calinic Botoșăneanul pentru prezență, slujbă și binecuvântare și credincioșilor care au ales să petreacă noaptea dintre ani la mănăstire și care au făcut ca biserica să fie neîncăpătoare în ziua în care sfântul lăcaș își serbează unul dintre ocrotitorii spirituali.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Lector dr. Bogdan Constantin Neculau, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, care a propus câteva repere ce ar trebui avute în vedere în noul an, pornind de la viața Sfântului Vasile cel Mare, pentru a dobândi o stare de echilibru în relație cu noi înșine, cu cei din jur și cu Dumnezeu, Cel ce niciodată, nimănui nu rămâne dator și pentru a simți binecuvântarea Lui în fiecare zi în viața noastră.

Slujba trecerii intre ani s-a incheiat in jurul orei 3 dimineata, iar printre credinciosii prezenti, s-au numarat vicepresedintele CJ Neamt, Laurentiu Dulama, viceprimarul de la Poiana Teiului, Paul Enache si primarul comunei Bodesti, Marinel Barna.

În Biserica Ortodoxa, slujba din noaptea de Revelion solemnizeaza în cultul public momentul trecerii dintre ani, si are rolul de a mulțumi Preasfintei Treimi pentru binefacerile primite, de a cere binecuvântarea anului care începe și de a aprofunda înțelesurile praznicului împărătesc de la 1 ianuarie, prin chemarea mântuitorului nume al Domnului nostru Iisus Hristos, Creatorul lumii și Stăpânul veacurilor.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.