Peste 100 de kg de peste stricat (impropriu consumului uman, potrivit specialistilor DSV Neamt), a fost confiscat in vederea distrugerii si alte 200 de kg de peste viu fara documente de provenienta a fost de asemenea confiscat, de la o societate comerciala din orasul Roman. Mai mult, pestele stricat urma sa fie comercializat ca si scrumbie, cand in realitate era hering, se arata intr-un comunicat IPJ Neamt:

”În urma activităților desfășurate, la un agent economic din Roman a fost identificată cantitatea de 200 kg peşte viu, specia păstrăv, pentru care la respectivul punct de lucru nu existau documente de provenienţă.

De asemenea, în unitatea comercială a fost identificată cantitatea de 105 kg de hering, decongelat și acoperit cu sare, ce urma a fi comercializat ca şi scrumbie sărată. Ca urmare a celor constatate s-a solicitat sprijin de specialitate din partea Direcției Sanitar Veterinare Neamț, care în urma verificărilor efectuate s-a constatat că respectivul sortiment de pește este impropriu consumului uman, fapt pentru care întreaga cantitate a fost confiscată, sigilată şi predată, în vederea distrugerii autorizate.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înşelăciune, procesarea fără drept de produse obţinute din pescuit şi acvacultură şi deţinerea, comercializarea de peşte fără documente legale de provenienţă. Totodată cantitatea de 305 kg de peşte a fost confiscată, parte din aceasta (105 kg hering) urmând a fi distrusă.

Constrolul a facut parte dintr-o actiune mai ampla a politistilor, desfasurata in ziua de 9 decembrie, la nivelul județului, pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor în domeniul producerii şi comercializării produselor agroalimentare, verificării legalităţii transportului, vânzării, înstrăinării de animale vii şi a produselor de origine animală. În cadrul acțiunii polițiștii au constatat în flagrant trei infracțiuni și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru abaterile de la normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în valoare de 2200 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 6720 lei.”

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.