Sute de politisti vor fi la datorie in judetul Neamt, timp de patru zile, pentru asigurarea linistii si ordinii publice, anunta IPJ Neamt. Vor actiona politisti de la toate structurile, inclusiv de la rutiera:

”Peste 600 de poliţişti nemțeni se vor afla în stradă, pe toată durata minivacanței de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, pentru siguranța cetățenilor.

În perioada 30 noiembrie – 03 decembrie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Neamt va acţiona, în tot județul, cu 474 poliţişti de ordine si siguranta publica si alti 60 de politisti de la alte structuri, sprijiniti de 45 luptatori ai Serviciului de Actiuni Speciale.

De asemenea, peste 100 de polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și județene, pentru fluidizarea traficului pe căile de acces din zona desfăşurării manifestărilor publice, circumscrise acestor sărbători.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, comanda Inspectoratului de Poliție Județean Neamț dispunând  ca polițiștii aflați în misiune și patrulele de siguranță publică, să aibă ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapida atunci când sunt sesizări cu privire la comiterea de fapte antisociale.

Astfel, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, se vor organiza în această perioadă 216 patrule de siguranţă publică.

Reamintim tuturor cetăţenilor să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren.

Recomandări pentru circulaţia cu autoturismul pe drumurile publice: 

Dacă vă deplasaţi cu autoturismul în alte localităţi decât cea de domiciliu, pentru a petrece sărbătorile, polițiștii nemțeni recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.  

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere. 

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranță. 

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Vom fi la datorie!”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.