Inca o dovada ca jandarmii au actionat premeditat pentru spargerea mitingului de pe 10 august. Desi numarul victimelor a depasit 500 si au trecut deja 4 zile de la evenimentele care nu au nimic in comuna cu democratia, niciun jandarm nu a fost indicat ca fiind pasibil de sanctiuni. Au calcat oameni in picioare, i-au lovit cu bastoane si i-au gazat ca in lagarele de exterminare fara niciun motiv, i-au haituit ore intregi pe kilometri de strazi, dar ancheta bate pasul pe loc.

Nu la fel stau lucrurile insa, in cazul politistului erou de la Targu Neamt. Acesta a intrat singur intre 50 de tigani agresivi si a tras cateva focuri de avertisment. Instantaneu au intrat pe fir niste ofiteri zelosi de la Corpul de Control al ministrului de Interne Carmen Dan si in cateva zile, politistul era propus pentru sanctionare, pentru ca nu a folosit forta gradual. In cazul jandarmilor care au declansat un adevarat razboi impotriva unor civili pasnici fara niciun avertisment, nu s-a mai sesizat Corpul de Control.

Dubla masura este sesizata si de Sindicatul Europol Neamt: ”Avem convingerea ferma ca ofiterii Corpului de Control al MAI analizeaza modul gradual de interventie al Jandarmeriei. 
Exact ca in cazul politistului de la Tg. Neamt!” spun politistii sindicalisti din Neamt.

Ionut CORFU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.