Cele două tabere formate în PSD Neamț după ce președintele Harpa a amenințat cu dizolvarea organizațiilor PSD Piatra Neamț și PSD Roman, dacă cele două președinte (Florentina Moise și Oana Bulai) nu-și dau demisia din funcție, au fost chemate la ascultare la București.

Întâlnirea cu Staborul PSD a avut loc joi, 20 iulie, și a fost prezidată chiar de premierul Marcel Ciolacu. Printre cei chemați la capitală în fața ”judecătorilor de partid”, au fost Daniel Harpa, deputatul Șerban (vârful de lance al tentativei de mazilire a celor două președinte) și senatorul Răzvan Cuc. De pe cealaltă parte a baricadei, au ajuns la București, Florentina Moise (șefa ISJ Neamț), deputata Oana Bulai și prefectul Adrian Niță.

După ce s-au ascultat ofurile fiecărei părți, s-a decis să se mai organizeze un Stabor, de data asta chiar la fața locului, în județul Neamț. Oficialii PSD trimiși de la București să tranșeze conflictul, sunt Paul Stănescu (secretar general PSD) și eurodeputatul Dragoș Benea. Aceștia vor sosi în Neamț, joi, 26 iulie și au misiunea de a face liniște în PSD Neamț. Potrivit surselor tvmneamt.ro, păpușarul care a vrut să-și regleze conturile în partid cu mâna prședintelui Harpa, va trebui să-și pună pofta în cui, pentru că Florentina Moise și Oana Bulai vor rămâne pe funcții și după data de 22 iulie, cu dezlegare de la București.

Într-o discuție telefonică cu redactorul tvmneamt.ro, europarlamentarul Dragoș Benea a confirmat că va veni joi în Neamț, cu ordin de la Ciolacu, să liniștească spiritele în partid. ”Joi, în a doua parte a zilei vin cu domnul Stănescu la Neamț”, a spus Benea.

Întrebat dacă după ziua de joi, va fi supervizor-ul organizației PSD Neamț, Benea a dat de înțeles că nu va avea chiar calitate de comisar de partid, însă va sta cu ochii pe organizație, iar dacă lucrurile nu vor merge spre bine, s-ar putea trece la decizii ceva mai aspre în caz că vor continua sabotajele din interior. ”Nu, supervizor, nu. E mult spus supervizor, dar fiind în proximitate, fiind vicepreședinte pe zonă, președintele Ciolacu m-a rugat să caut o soluție, să fie mai mult consens, să fie mai multă liniște în organizație, pentru că într-adevăr, acolo acum sunt niște tulburări interne în loc să se ocupe cu alte treburi. Eu sper ca organizația Neamț să nu aibă nevoie nici măcar o zi de un observator sau de un supervizor”, a mai adăugat Dragoș Benea.

Președintele PSD Neamț, Daniel Harpa, a declarat săptămâna trecută pentru tvmneamt.ro, că dacă în termen de 10 zile (scadența a început de la ședința de pe 7 iulie) nu vor fi decapitate organizațiile PSD Piatra Neamț și PSD Roman, își dă demisia din funcție și iese din politică.

Mai multe detalii despre scandalul care aproape a scindat PSD Neamț, în articolele de mai jos:

Bubuie nervii în PSD Neamț. Val de mesaje de susținere pentru Oana Bulai și Florentina Moise

Se cam tulbură apele în PSD Neamț. Președintele Harpa vrea decapitări la cele mai mari organizații: ”Dacă nu pleacă îmi dau demisia. Ies din politică”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Ce o sa vrea Șerban asta o sa se întâmple ,că e omul serviciilor. De anul viitor o să se bată pe nimic. Poporul sa saturat de crocodili ăștia din PSD și PNL . Trage Domn Șerban acuma că după următoarea legislatura și tu și harpa o să fiți nulitati
    ADMIN: Ei pe naiba, omul serviciilor. Serviciile lucrează cu oameni inteligenți. Nu-l mai umfla atât pe Suculeț, că o să plesnească îninte de vreme

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.