La aproape o saptamana de la izbucnirea scandalului de la Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamt (LPS), Inspectoratul Scolar Judetean nu a comunicat nimic oficial despre cauzele care au dus tăierea gazului pentru unitatea de învățământ mentionata. Cazul a fost dezvaluit de Mesagerul de Neamt, publicatie care a relatat că de aproape o luna de zile, zeci de elevi sufereau de foame și de frig, pentru că fusese oprit gazul pe motiv de neplată, deși LPS are și venituri proprii.

În aceste zile, Florentina Moise, șefa Inspectoratului Scolar, este in concediu medical. Dacă inspectorul școlar general este în concediu de odihna, în deplasare sau în concediu medical, atribuțiile sunt preluate de un adjunct. Astfel, in aceasta perioada, la conducerea ISJ este Barna Claudia, inspector școlar general adjunct care nici pana la aceasta oră nu a făcut nici o comunicare asupra situației LPS. Conform unor surse din ISJ, aceasta amana de la o zi la alta un comunicat oficial despre cum s-a ajuns in acesta situatie si ce masuri s-au luat impotriva celor vinovati, insa iată că a trecut o saptamana și nici acum doamna Barna Claudia nu a comunicat nimic, nu a luat nici o decizie.

Potrivit surselor tvmneamt, Florentina Moise ar fi cerut sanctiuni drastice, chiar si demiteri inainte sa intre in concediu, măsuri care ar fi trebuit luate de adjuncta rămasă la șefia ISJ, însă din câte se vede, cineva fuge de această responsabilitate privind o situatie deosebit de gravă, care dacă nu ar fi fost dezvaluita de presă, ar fi rămas la fel până în ziua de astăzi, avand in vedere că directoarea LPS nu a informat nici măcar institutiile cărora se subordoneaza unitatea de invatamant.

Totodata, de la conducerea de moment a ISJ Neamt, ar fi trebuit să mai aflăm și cati bani din venituri poprii (chirii) intră în conturile LPS și unde s-au dus acesti bani, din moment ce nu s-a putut plăti nici măcar o factură la gaz.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.