Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț prin lucrătorii Biroului de Supravegheri Judiciare a înaintat instanței de judecată sesizarea motivată pentru luarea unei măsuri preventive mai severe față de un tânăr de 18 de ani, din Piatra Neamț.

Magistrații au dispus măsura controlului judiciar, tânărul fiind cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt. Acesta nu s-a mai prezentat la unitatea de poliție, conform programului de supraveghere, fapt pentru polițiștii au formulat sesizarea pentru luarea măsurii de arest preventiv.

La data de 31.08.2016, instanța de judecată a admis cererea și a emis mandatul de arestare preventivă, tânărul fiind depistat pe raza municipiului Piatra Neamț și încarcerat.

În perioada 01.01-30.09.2016, polițiștii nemțeni au supravegheat judiciar 272 persoane, în primele nouă luni fiind dispuse măsuri preventive de supraveghere față de 179 de nemțeni.

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, prin structurile de ordine publică și investigații criminale verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă pentru înlocuirea măsurii.

De la începutul anului, polițiștii nemțeni au înaintat către organele judiciare 57 de sesizări motivate pentru luarea unei măsuri mai severe față de persoanele supravegheate, în 21 de cazuri fiind dispusă măsura arestului preventiv, iar în trei cazuri măsura arestului la domiciliu.

Astfel, în primele nouă luni ale anului, 210 de persoane au fost supravegheate judiciar privind respectarea obligațiilor impuse prin măsura controlului judiciar, iar față de alte 62 de persoane arestate la domiciliu au fost desfășurate activităţi specifice supravegherii judiciare.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.