Un tanar de 18 ani a fost retinut miercuri de politistii din Piatra Neamt. Tanarul este suspectat de savarsirea a numeroase infractiuni,  anunta IPJ Neamt:

În ziua de 08.11.2017, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au reținut un tânăr de 18 ani, bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului.

În urma cercetărilor efectuate, tânărul este bănuit că ar fi avut diverse forme de participație la săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și ar fi săvârșit infracțiunile de furt calificat și violare de domiciliu în cursul lunii august și septembrie a.c. După depistare, polițiștii au luat măsura reținerii tânărului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim faptul că aceeași persoană a mai fost reținută de polițiști în data de 29.09.2017. În urma activităților desfășurate la acea dată, cu sprijinul luptătorilor S.A.S. Neamţ şi a jandarmilor, tânărul de 18 ani a fost identificat şi condus la sediul unităţii de poliţie, pentru cercetări.

În baza probelor administrate la momentul respectiv exista bănuiala rezonabilă că acesta ar fi comis trei infracţiuni de furt calificat, cu un prejudiciu estimat la suma de aproximativ 4500 lei. Ca urmare a administrării probatoriului în cauze, polițiștii au reținut persoana pentru o perioadă de 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat.”

Un alt tanar a fost retinut tot miercuri, de aceasta data de politistii din Borlesti. Acesta fusese condamnat la inchisoare pentru furt calificat:

”În ziua de 08 noiembrie a.c., polițiștii Postului de Politie Borleşti au preluat un bărbat de 25 de ani, din localitate, pe numele căruia a fost emis un mandat de executarea pedepsei cu închisoarea. Bărbatul a fost condamnat de către Judecătoria Piatra Neamţ la o pedeapsă de 1 an, 10 luni si 10 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă în cursul anului 2015. Polițiștii au escortat persoana la Penitenciarul Bacău, în vederea încarcerării.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.