Un tânăr de 23 de ani, din Doljești, este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

La data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că, fiul său de 23 de ani, din Doljești, provoacă scandal la domiciliu.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând faptul că cel în cauză se ascundea în podul unei anexe. La vederea polițiștilor, acesta ar fi devenit recalcitrant și le-ar fi adresat injurii. Întrucât a refuzat să colaboreze și să se legitimeze, polițiștii au procedat la imobilizarea tânărului, care a opus rezistență procedurii de încătușare și ar fi lovit unul dintre agenții de poliție cu cadrul de fier al unei biciclete, peste antebraț.

Acesta a fost internat la Secția de Psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal Roman, pentru investigații medicale de specialitate.

De asemenea, agentul de poliție a suferit leziuni minore, fiindu-i acordate îngrijri medicale.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, iar cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Reiterăm faptul că, începând cu luna ianuarie 2020, intră în vigoare  Legea nr. 192/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Legii nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române și Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Române.

Astfel, sunt adoptate măsuri de sancţionare a unor fapte de natură penală şi contravenţională, se instituie reguli clare şi transparente referitoare la procedurile de legitimare, de control corporal, al bagajelor sau al vehiculului, sunt detaliate condiţiile în care o persoană poate fi condusă la sediul poliţiei şi situaţiile în care poliţistul poate utiliza forţa, garantându-se respectarea drepturilor cetăţeanului.

sursa: IPJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.