La data de 20 decembrie a.c. polițiștii Biroului de Ordine Publică Piatra Neamț în colaborare cu cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au reușit identificarea unei tinere de 26 de ani, din Piatra Neamț, care oferea spre vânzare la persoane fizice articole pirotehnice (petarde) în incinta Pieței Agroalimentare din municipiul Piatra Neamț.

Asupra persoanei în cauză au fost identificate 951 de articole pirotehnice din categoria F2, fără ca aceasta să dețină calitatea de artificier sau pirotehnician autorizat.Polițiștii au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, conform prevederilor art. 37 din Legea nr. 126/1995, Republicată. Totodată articole pirotehnice au fost indisponibilizate de polițiști în vederea confiscării.

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 126/1995 rep., Persoanele fizice nu au dreptul să deţină, să utilizeze, să transporte, să depoziteze, să experimenteze ori să mânuiască explozivi de uz civil sau articole pirotehnice dacă nu fac dovada calităţii de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat şi nu reprezintă o persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale. Nerespectarea acestor prevederi constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Ionut CORFU (sursa- IPJ Neamt)

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. La Piraul Pintei este un mos de vreo 80 de ani care vinde petarde,artificii si tigari de contrabanda de ani buni fara ca nimeni sa ii faca nimic si nu una doua ci cantitati industriale si autoritatile stiu dar nu fac nimic ca isi primesc si ei partea si il lasa sa isi desfasoare activitatea in continuare !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.