Tânărul de 19 ani, în casa căruia a murit Shara Ionășchiță, o adolescentă de 16 ani din București, a fost arestat preventiv, a anunțat DIICOT Neamț. După cum tvmneamt a anunțat deja astăzi, la necropsia tinerei, s-a descoperit că aceasta avea droguri în sânge. Tragedia s-a produs în noaptea de duminică spre luni (30/31 iulie), în locuința lui Mateo Gabor (foto- jos), din comuna Dumbrava Roșie unde tânăra a ajuns după ce a fost preluată de acesta din gara din P. Neamț. Fata venise în P. Neamț pentru a participa la un concurs (proiect-dezbatere) organizat la Liceul Petru Rareș, însă nu a mai ajuns niciodată acolo. Tatăl acesteia, bănuiește că fiica lui (unicul copil) ar fi fost drogată forțat sau fără să știe, apoi violată. Astăzi, ea a fost înmormântată la București. Detalii despre împrejurările în care s-a produs moartea fetei, AICI! Se complică lucrurile în cazul adolescentei care a murit într-o casă la Dumbrava Roșie. Tatăl fetei susține că i s-au administrat droguri. Venise la P. Neamț pentru un concurs școlar

Alături de Mateo Gabor, au mai fost arestați preventiv alți doi tineri, traficanți de droguri, de la care acesta obișnuia să cumpere substanța denumită generic, coccaină sintetică.

Minuta instanței de la Tribunalul Neamț:

Comunicat DIICOT: Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

La data de 31 iulie 2023, urmare a consumului unui drog de mare risc, având ca substanță activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani). Din probatoriul administrat în cauză a reieșit a că victima ar fi consumat drogul de mare risc împreună cu una dintre persoanele cercetate, la domiciliul celei din urmă.

În cursul urmăririi penale, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au prins în flagrant delict celelalte două persoane bănuite, care dețineau asupra lor diferite cantități de droguri.

Din cercetări a reieșit că acestea ar fi comercializat și drogul de tip cristal, consumat de persoana vătămată minoră și considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicației care a condus la decesul acesteia.

În urma cercetării la fața locului și a perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate peste 300 de grame de canabis, cântare, grindere și mai multe obiecte purtând urme de substanță 3-CMC.

La data de 1 august a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea celor 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

În cursul zilei de astăzi, 2 august, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț, cu propunerea de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Facem precizarea că, punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Se complică lucrurile în cazul adolescentei care a murit într-o casă la Dumbrava Roșie. Tatăl fetei susține că i s-au administrat droguri. Venise la P. Neamț pentru un concurs școlar

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.