DIICOT a anunțat astăzi că Matteo Gabor, tânărul de 19 ani, în casa căruia a murit Sara, eleva de 16 din București, a fost trimis în judecată alături de alți doi inculpați, și aceștia fiind acuzați la rândul lor, de trafic de droguri.

La 3 luni după decesul Sarei, anchetatorii BCCO și DIICOT au deschis pe numele lui Gabor un alt dosar penal, de data asta, pe lângă trafic de droguri, fiind acuzat și de viol. Asfel, se confirmă informațiile publicate de tvmneamt.ro imediat după tragedia elevei din București, potrivit cărora, ar putea exista mult mai multe victime ale lui Gabor. Faptele s-ar fi petrecut pe când Gabor avea 16 ani, iar victima lui avea doar 14 ani. Ordonanța de începere a urmăririi penale și declarațiile victimei și ale unui martor, pot fi văzute după comunicatul DIICOT.

Comunicat DIICO- structura centrală:

Prin rechizitoriul din data de 20.06.2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț au dispus trimiterea în judecată a 3 inculpați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere, fără drept, de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu  și  punere la dispoziție a unui imobil pentru consum ilicit de droguri.

Din materialul probator administrat, cu privire la unul dintre inculpați s-a reținut că, la data de 30.07.2023 a achiziționat de la unul dintre coinculpați droguri de mare risc, a consumat și a oferit în vederea consumului o cantitate apreciabilă de drog unei victime minore (16 ani), ce a condus la decesul acesteia. 

Conform raportului medico–legal moartea persoanei vătămate minore fost violentă și s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute consecința unei intoxicații acute cu 4-METHYLMETCHATINONĂ (mefedronă), cu vasoplegie toxică consecutivă și hemoragie generalizată prin diapedeză, exteriorizată secundar.

În urma cercetărilor efectuate, în sarcina celor doi coinculpați în cauză s-a reținut că,  în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada iunie 2022 – august 2023,  au deținut și comercializat, în mod repetat,  droguri de risc (canabis) și mare risc (din categoria catinonelor, cunoscute sub denumirea generică de cristal).

De asemenea, referitor la unul dintre aceștia s-a stabilit că, în  perioada 15.07.2023 – 01.08.2023 a pus la dispoziție zilnic apartamentul în care locuia fără forme legale în vederea consumului de droguri.

Prin același rechizitoriu s-a solicitat  instanței obligarea  inculpaților la plata sumei de 18.000 lei cu titlul de  cheltuielile judiciare avansate de stat.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Neamț.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Conform documentelor obținute de tvmneamt.ro, după 3 luni de la moartea elevei din București, DIICOT dispunea începerea urmăririi penale față de Gabor, într-un alt dosar, în care este acuzat nu numai de trafic de droguri, ci și de viol:

La dosar sunt atașate declarațiile victimei și ale unui martor, din care redăm mai jos câteva fragmente (Atenție, declarațiile conțin informații cu puternic impact emoțional!)

Faptele ar fi avut loc într-o noapte de revelion, iar modul de operare este identic cu cel din cazul fetei decedate, doar că totul s-a petrecut într-o altă locuință: droguri puse pe ascuns în băutură, victima intră într-o stare de semiconștiență, apoi este violată fără să poată face nici cel mai mic gest de apărare.

La vremea aceea, Gabor avea peste 16 ani, iar victima lui avea doar 14 ani. Aceasta mai spune că după presupusul viol, Gabor ar fi șantajat-o să întrețină în continuare relații sexuale cu el, iar părinții lui (ca și în cazul Sarei) știau că este minoră, că are doar 14 ani, dar acceptau ca fiul lor să întrețină relații sexuale ce ea, chiar în casa din Dumbrava Roșie, în care a murit Sara în urma ingerării unei cantități fatale de droguri (”cristal”). Fata s-a hotărât să scoată totul la iveală, abia după ce și-a dat seama că ar fi putut păți exact ce a pățit Sara, iar astfel de fapte nu trebuie să rămână nepedepsite.

Fragmente din declarația victimei:

Declarația unui tânăr care a participat la petrecerea la care s-ar fi petrecut violul despre care vorbește victima (acesta spune că în tot cercul de amici ai lui Gabor, se punea întrebarea, oare câte victime a mai făcut acesta?):

 

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.