În urma unor verificări efectuate într-o piață din Piatra Neamț, polțiștii au descoperit peste 30.000 de țigarete și 15 litri de alcool, susceptibile a fi provenite din contrabandă.

La data de 15 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au acționat pe linia depistării persoanelor care comercializează ţigarete provenite din contrabandă.

Astfel, într-o piață din municipiul Piatra Neamț, polițiștii au depistat un bărbat de 68 de ani, care deținea asupra sa 180 de țigarete, fără timbru accizabil.

De asemenea, în urma unor verificări efectuate, polițiștii au descoperit în patru tarabe aflate în administrarea unei societăți din Piatra Neamț, peste 30.000 de țigarete, susceptibile a fi provenite din contrabandă și 15 litri de alcool.

Întrucât administratorul societății nu deținea documente care să ateste proveniența acestora, întreaga cantitate de țigarete și alcool, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au demarat cercetările în cadrul a cinci dosare penale întocmite sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, conform Legii nr. 86/2006.

Polițiștii nemţeni reamintesc cetăţenilor că „deținerea, colectarea , producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, constituie infracțiunea de contrabandă și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi, conform art. 270 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României

Sursa: I.P.J Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.