La Tarău, pe drumul national dintre Bicaz si Piatra Neamt, se poate vedea pe viu impotenta celor de la Drumuri (CNAIR, DRDP Iasi, Secţia Drumuri Naţionale P. Neamţ). Impotenta platita cu bani grei, prin taxa anuala de drum, sub forma de Rovinieta. Grinda care a ucis doi oameni dupa ce s-a prabusit pe un microbuz de transport persoane in luna mai, zace neatinsa si astazi pe marginea drumului, la aproape 4 luni de la cumplitul eveniment rutier.

Ca un semn al ignorantei si dispretului suprem, grinda de metal este exact langa crucea care aminteste de imensa tragedie in care si-au pierdut viata doi oameni nevinovati, dupa ce obiectul care ar fi trebuit sa fie un ”element de siguranta rutiera”, a fost lovit de un camion. Cât de degradati erau suportii care trebuiau sa sustina grinda de cateva tone, se poate vedea in imaginea de mai sus. Cine se face vinovat pana la urma de nenorocire, inca nu se stie, anchetatorii n-au mai dat niciun verdict, probabil ancheta este inca in curs.

Despre cum asigura cei de la Drumuri siguranta traficului rutier, de asemenea, se poate vedea tot in imagini. Si grinda (limitator de inaltime) de pe partea cealalta a podului de cale ferata a fost daramata la un moment dat, tot de un camion, insa si aceasta a fost abandonata pe marginea drumului, fiind acoperita aproape in intregime cu vegetatie. De ce nu au fost puse alte grinzi in loc de atat de mult timp, tine tot de impotenta si inconstienta celor de la Drumuri. Numai ca la urmatorul incident asemanator, va fi afectat direct podul de cale ferata de deasupra drumului, pe care grinzile aveau rolul sa-l protejeze.

Culmea, astazi, o echipa de muncitori de la Drumuri monta un parapet metalic nou nouț pe marginea drumului, la mai putin de un km de locul unde in luna mai au murit doi oameni fără vina si unde siguranta rutiera a fost aruncata in șanț.

Detalii despre accidentul din mai, in articolul de mai jos:

Imagini VIDEO- Accident cu 2 morți și 3 răniți la Tarcău. O grindă metalică a sfărâmat un microbuz de transport persoane

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.