În dimineața zilei de 25 septembrie, la ora 9, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț va desfășura al doilea târg de joburi din acest an, respectiv Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți.

Evenimentul va avea loc concomitent la Piatra Neamț, mai precis la Sala de Sport a Colegiului Național „Calistrat Hogaș“, în Roman, la Cantina Grupului Școlar „Vasile Sav“, iar la Târgu Neamț, în Sediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

În toamna lui 2014, la acțiunea similară, în tot județul au răspuns chemării organizatorilor 642 de persoane și 85 de agenți economici. Cei din urmă au oferit 600 de joburi.

Anul trecut, cea mai numeroasă participare a fost la Piatra Neamț, respectiv 380 șomeri și 32 de angajatori. Pe locul doi s-a clasat Romanul, cu 205 de tineri și 46 de firme. La Târgu Neamț s-au prezentat doar 57 de persoane și 7 societăți. Atunci, în ordine, cele mai multe posturi au fost oferite la Roman -280, Piatra Neamț -260, și 60 la Târgu Neamț.

Tot la aceeași acțiune, AJOFM Neamț a pus la dispoziția absolvenților consiliere profesională, mediere în muncă, formare profesională, precum și oferte de joburi în străinătate, prin rețeaua europeană EURES. Pentru cei care nu și-au găsit de lucru, ca alternativă, agenția a oferit un stand unde tinerii aveau posibilitatea de a se  înscrie la cursuri de formare profesională. Principalele ramuri de activitate pentru care au fost oferite joburile: servicii, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte și asigurări. La sfârșitul târgului, când s-a tras linie, doar 19 tineri au primit OK-ul pentru încadrare, iar 212 au fost selectați pentru interviu.

V. Andries

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.