Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Neamț au identificat cu operativitate persoana bănuită de comiterea infracțiunii de furt. Prejudiciul de 700 de lei a fost recuperat în totalitate.

La data de 6 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Neamț au fost sesizați de către o femeie de 80 de ani, cu privire la faptul că a fost înșelată de persoane necunoscute.

Activitățile de documentare și investigare efectuate de polițiști au condus la identificarea  unui bărbat, de 27 de ani, din județul Iași, bănuit de comiterea faptei.

Din anchetă au reieșit indicii că, sub pretextul vânzării unor pilote, cel în cauză ar fi pătruns în incinta locuinței persoanei vătămate și profitând de neatenția acesteia, i-ar fi sustras 700 de lei.

Prejudiciul creat prin activitatea infracțională a fost recuperat integral de polițiști, fiind restituit persoanei vătămate.

În urma administrării probatoriului, acesta au fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracțiuni, polițiștii vă recomandă:

  • Nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute în locuinţă.
  • Fiţi suspicioşi faţă de orice „afacere” care vă garantează profit major.
  • Nu discutaţi cu străinii despre situaţia dumneavoastră financiară şi nici nu oferiţi bani.
  • Reţineţi semnalmentele persoanelor suspecte și sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.