Targul de Craciun de la Piatra Neamt (manifestare finantata de primarie si de CJ Neamt cu aproape 100.000 de euro) se va desfasura sub semnul seringii. Primarul Andrei Carabelea anunta ca in una dintre ”casutele lui Mos Craciun” de sub Turnul lui Stefan, va functiona un centru de vaccinare, pe care s-a pus un banner pe un perete intreg, cu simboluri ale perioadei sarbatorilor de iarna, dar cu globuri pe care se pot vedea doua seringi incrucisate. Cum Craciunul este de fapt Sarbatoarea Nasterii Domnului, ceva mai sinistru de atat sub turnul domnitorului supranumit si ”Atletul creștinătății”, nu se poate.

Sloganul de pe banner este ”Vaccineaza-te si impreuna readucem magia sarbatorilor!

Principalul promotor al ideii cu centrul de vaccinare in locul in care se celebreaza Nasterea Domnului, este nimeni altul, deat primarul Andrei Carabelea. Acesta s-a filmat ieri in direct pe facebook, inconjurat de spiriduși vaccinisti (personalul care va asigura vaccinarea in ”Casuta Moșului) si de medicul care va coordona activitatea de vaccinare pe perioada desfasurarii Targului finantat din bani publici. Carabelea le transmite pietrenilor că doar daca se vaccineaza la Targul de Craciun vor putea simti cu adevarat insemnatatea Sfintei Sarbatori a Nasterii Domnului.

”Magia vaccinarii” este promovata si pe pagina de facebook a primariei: ”Împreună readucem „Magia Sărbatorilor – Centru de vaccinare la Târgul de Crăciun

Pentru a fi mai aproape de tine, am deschis încă un centru de vaccinare la Piatra-Neamț. Acesta a fost amenajat într-una din căsuțele pregătite pentru Târgul de Crăciun la Curtea Domnească și va funcționa în perioada 1-13 decembrie, în intervalul orar 14.00-18.00 (…)

Dacă vrei să știi că toți ai tăi sunt bine și îi poți întâlni în siguranță, vaccinează-te!
Sărbători cu sănătate tuturor!”, transmit comunicatorii lui Carabelea.
Evident, pietrenii nu văd deloc cu ochi buni amestecarea unei sarbatori atat de importante pentru crestini, cu un demers sanitar atat de controversat. Iata cateva exemple de reactii ale oamenilor care au comentat la postarea primariei si la video-ul lui Carabelea.
Targul de Craciun a starnit serioase controverse, inca de cand CJ Neamt a aprobat alocarea banilor, dupa ce in proiectul de hotarare initiat de Arsene, s-a prevazut că la manifestari nu au acces decat persoanele vaccinate, pentru care s-au prevazut țarcuri speciale, in timp ce nevaccinatii, vor privi scena si locul de la distanta.
Clipul video transmis ieri in direct de Andrei Carabelea, indemnand pietrenii sa se vaccineze pentru a putea simti ”magia sarbatorilor”:

Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.