Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a fost achitat definitiv ieri (22 aprilie) la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul Pădurea Snagov – Ferma Băneasa, deschis de DNA Braşov şi trimis instanţei în iulie 2016, in care presedintele ALDE era acuzat de marturie mincinoasa, acuzatie care s-a dovedit pana la urma a fi una inventata.
In acest context, intr-o declaratie de presa remisa redactiilor astazi, Ion Asaftei, presedintele ALDE Neamt si vicepresedintele CJ Neamt, afirma ca achitarea lui Tariceanu este ”o victorie în numele românilor care încă nu au parte de o judecată corectă” si ca ”Abuzurile, nedreptăţile şi suferinţele trebuie descurajate şi desfiinţate din faşă, în respectul profesionalismului şi al domniei legii, înainte ca dosare fără temei real să sufoce instanţele de judecată şi să distrugă destine şi cariere
Declaratie de presa, Ion Asaftei, presedintele ALDE Neamt:
Victoria preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu este o victorie în numele românilor. Împreună cu românii cinstiţi şi corecţi, indiferent de opţiunile şi simpatiile lor politice, m-am bucurat, luni seară, de victoria obţinută de dl Călin Popescu Tăriceanu la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Decizia de achitare definitivă pentru mărturie mincinoasă în dosarul cunoscut sub numele Pădurea Snagov – Ferma Băneasa, deschis de DNA Braşov şi trimis instanţei în iulie 2016, înseamnă mai mult decât sfârşitul unui calvar personal, a unei experienţe pe care nu o dorim nimănui. Reprezintă o victorie în numele românilor care încă nu au parte de o judecată corectă.
În acest sens, pentru preşedintele nostru, aşa cum a declarat la Antena 3, bucuria nu este deplină. E umbrită de faptul că mulţi alţi oameni, poate oameni simpli, care sunt în aceeaşi situaţie, care au trecut prin umilinţe asemănătoare, nu şi-au încheiat procesele sau au trebuit să facă puşcărie la comandă. Abuzurile, nedreptăţile şi suferinţele trebuie descurajate şi desfiinţate din faşă, în respectul profesionalismului şi al domniei legii, înainte ca dosare fără temei real să sufoce instanţele de judecată şi să distrugă destine şi cariere în aşteptarea unei juste confirmări a nevinovăţiei.
Consider că scoaterea oficială a judecătorilor de sub presiunea fantastică în care au funcţionat în anii din urmă nu este suficientă. Garanţia că ai parte de un complet de judecată corect nu se declară politic – se construieşte şi se confirmă doar în timp şi poate fi tardivă pentru mulţi.
În aceste momente de incontestabilă emoţie naţională, de justiţie naţională generată de decizia Înaltei Curţi, sunt mândru să salut cu sinceră preţuire pe toţi nemţenii care au avut şi au încredere în dl Călin Popescu Tăriceanu.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.