In opinia liderului ALDE, Calin Popescu Tariceanu, exista un complot pentru distrugerea firmelor romanesti, in acest scop fiind folosite institutii ale statului roman: „Peste firmele românești este trimis DNA-ul, ANAF-ul și se fac controale peste controale, care au drept scop falimentarea acestor societăți”.

El a venit si cu argumente in sprijinul afirmatiei, spunand ca unei firme roamnesti ii este extrem de greu sa se integreze si sa se dezvolta intr-o alta tara:  „După 1990, România a fost un teren fertil pentru societățile cu capital străin. Noi am fost cei care au contribuit la bunăstarea Vestului. Țării noastre i se țin lecții de teorie în favoarea firmelor străine, iar noi o putem în aplicare în beneficiul acestora. Asta în condițiile în care o firmă cu capital românesc ce dorește să investească în alte state întâmpină tot felul de obstacole

Declaratiile au fost facute ieri, in cadrul unei conferinte de presa de la sediul ALDE Neamt, la care au participat pe langa Tariceanu si celalalt copresedinte ALDE, Daniel Constantin dar si co-preşedinţii ALDE Neamţ, Ion Asaftei şi Alexandru Mihai și ex-ministrul Daniel Chițoiu, principalii candidați ALDE Neamt pentru un fotoliu de parlamentar.

Daniel Constantin a scos in evidenta nevoia stringenta de dezvoltare economica pe care o are judeul Neamt, insa, considera ca in primul rand trebuie rezolvata problema infrastructurii: „Pentru aceasta, însă, avem nevoie de infrastructură, de aceea noi luptăm pentru construirea autostrăzii care să lege județul Neamț și întreaga zonă a Moldovei de Ardeal. Județul dumneavoastră are un potențial extrem de ridicat, care, din păcate, nu prea este cunoscut

Cei doi lideri ALDE au vizitat ieri judetul Neamt si au avut intalniri cu membrii si simpatizantii ALDE, dar si cu oameni de afaceri din judet.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.