Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Neamt dovedeste transparenta prin publicarea tarifelor transmise in teritoriu prin Ordin al Ministrului Educatiei privind plata profesorilor care fac parte din comisiile de admitere in invatamantul liceal de stat si in invatamantulprofesional de stat cu durata de 3 ani pentru anul scolar 2015-2016.

Potrivit normativului, presedintele, vicepresedintele si secretarii comisiilor din centrele zonale ori speciale de inscriere se platesc cu 425 de lei de persoana daca sunt inscrisi pana la 1.000 de candidati sau cu 485 de lei de fiecare daca sunt peste 1.000 de candidati. Membrii din comisie care opereaza introducerea in calculator a datelor sunt platiti cu 0,8 lei pentru fiecare fisa. Personalul didactic care face parte din comisiile de admitere din unitatile de invatamant liceal este platit dupa cum urmeaza: evaluatorii cu 2,6 lei per candidat evaluat la probele practice sau orale, precum si la evaluarea fiecarei lucrari evaluate, iar asistentii acestora primesc 14,7 lei pe zi.

Personalul didactic care face parte din comisiile de admitere din unitatile de invatamant care organizeaza invatamant profesional cu durata de 3 ani este platit dupa cum urmeaza: cadrele didactice care realizeaza preselectia candidatilor si cadrele didactice care evalueaza lucrarile primesc cate 2,6 lei per candidat evaluat sau lucrare evaluata, cadrele didactice care asigura inscrierea andidatilor si ofera informatii si consiliere elevilor si parintilor acestora care se prezinta la inscriere primesc 0,8 lei pentru fiecare elev inscris, iar cadrele didactice asistenti pe perioada desfasurarii probei suplimentare de admitere incaseaza 14,7 lei pe zi. Pentru personalul care efectueaza activitatile mentionate mai sus plata se face de catre unitatile de invatamant preuniversitar ori de inspectoratul scolar in care membri comisiilor au functia de baza. Totodata, Ministerul Educatiei a stabilit si plata personalului didactic care face parte din comisiile de Bacalaureat din centrele de examen si din centrele zonale de evaluare, astfel incat presedintele de comisie din centrul de examen primeste 558 de lei daca sunt pana la 450 de candidati, sau 595 lei daca sunt peste. Vicepresedintele, secretarul si fiecare membru primeste 383 de lei, iar asistentul 33,6 lei. Oricine poate consulta lista cu tarife, publicata pe site-ul ISJ Neamt.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.