Un taximetrist a fost testat pozitiv la prezența unor substanțe psihoactive în organism. Acesta se afla la volan pe un drum județean din Neamț. ”La data de 16 martie a.c., în jurul orei 19:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au depistat în trafic, pe DJ 158, în localitatea Secuieni,  un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din Dulcești.

Conducătorul auto, care efectua transport public de persoane, în regim de taxi, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Totodată, efectuându-se testarea cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se arată într-o informare IPJ Neamț.

Și un bărbat din Târgu Neamț a fost depistat pozitiv la testul antidrog. Acesta conducea o mașină pe o stradă din același oraș. ”În noaptea de 17 martie a.c., în jurul orei 00:05, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț au depistat în trafic, pe strada Obor, în localitatea Târgu-Neamț,  un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Totodată, efectuându-se testarea cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, mai transmite IPJ Neamț.

Alți 4 bărbați s-au ales cu dosare penale la sfârșitul săptămânii trecute, după ce au fost prinși beți la volan. Unul dintre ei avea alcoolemie de aproape 3 la mie în sânge:

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț au depistat în trafic, pe strada Vânătorului, în localitatea Târgu-Neamț,  un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Petricani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată, în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au depistat în trafic, pe DJ 159 C, în localitatea Cândești,  un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 19 ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată, în jurul orei 22:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au depistat în trafic, pe strada Petrodava, în localitatea Alexandru cel Bun,  un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 32 ani, din Crăcăoani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 16 spre 17 martie, în jurul orei 00:20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au depistat în trafic, pe strada Petru Movilă, în municipiul Piatra-Neamț,  un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 32 ani, din Pângărați.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.