Un taximetrist din Piatra- Neamt a reusit sa impuna unui client un tarif SOC: aproape 10 lei/km.

Asta sustine o femeie care a platit 10 lei pentru 1,4 km la cererea taximetristului care afirma ea, nu a pornit nici aparatul de taxat si a i-a cerut suma respectiva ca sa se invete minte si alta data sa spuna unde merge, pentru ca lui i s-a parut prea scurta cursa de la Hotel Central la Mall-ul din Precista, spune femeia care a fotografiat si masina.

”Aviz persoanelor care doriti sa circulati cu acest taxiu…Soferul este de o nesimtire foarte mare…pt o cursa de la Hotel central pana la Mall imi ia 10 lei..tin sa mentionez ca nu a pornit ceasul si imi mai si spune ca nu am avut bunul simt sa il intreb daca vrea sa ma duca…pardon pt ce este taximetrist???Sa isi faca meseria daca nu sa merga sa stea acasa…mai nou trebuie sa cerem voie daca ne putem urca in taxiu”, spune femeia.

Nu dorim sa generalizam si evident ca cei mai muti taximetristi sunt de buna credinta, insa este de ajuns unul care sa faca o ”istorie” cum este cea de fata, pentru ca oamenii sa-i bage pe toti in aceeasi oala. Gestul la care s-a pretat este cu ata mai revoltator pentru ca el si-a permis sa faca asta cu o femeie. Daca in locul ei ar fi fost un barbat, in mod sigur, taximetristul nu ar mai fi avut acelasi tupeu.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

11 COMENTARII

 1. Unde draq sunt autoritatile
  ..un flagrant luat permis ai licenta si puscarie…institutia prefectului cum elibereaza autorizatii fara verificari mai ales ca sunt multe plangeri….lasarii sa munceasca pe vei care vor sa castige un ban cinstit nu toti hotiii….

 2. Am patit si eu ceva asemanator cu un taxi de la aceeasi companie. Mi-a luat 7 lei de la BRD-ul de pe Bd. Republicii pana la Piata Bistrita (Precista), fara aparat. De atunci nu mai merg cu taxiul decat daca pune aparatul de taxare.

 3. Luati-va masini personale,caci un autoturism in regim De transport persoane(taxi) nu este toaleta,bideul,bucataria sau umbrela voastra dragi clienti,nu numai o dvs folositi acea masina,mai sunt cel putin 30-50 clienti in aceiasi zi…
  Ce va intereseaza daca mancati o inghetata,un „panin”,seminte sau va urcati Cu incaltaminte murdara de „glod”(abia coborat de pe dealurile orasului),aveti si pretentii ca masina sa fie curata si ingrijita!
  Pastrati si aveti bunul simt de cetatean!!!

 4. La fel am patit si eu pentru o cursa „prea scurta ” am mers de la 1 mai in maretei si am vrut sa i dau 5 lei pe o cursa de nici macar un km si mi a aruncat banii sa mi iau lumanari de ei .

 5. Mai putorilor,pt 1km luati taxiul si mai si faceti figuri la 6 lei. Poate taximetristul pe care al luati sta de o ora in soare si voi de putori ce sunteti al luai si al mai luati si in ris cu 4-5 lei.

 6. Am patit la fel , cu acelasi taximetrist ! „Cursa a fost prea scurta si sta si in soare de atatea ore” Nu i-am dat banii pe care mi i-a cerut si am primit „o mustrare”. ALOOOOO ! 0233/224488 , EDUCATI-VA ANGAJATII OBRAZNICI !!!

 7. Bine punctate citeva chestii !!!
  In primul rind tin sa precizez ca acest Ionut Corfu,reporterul faima in Piatra Neamt,mai are un pic si e urmasul lui Harlabagiu sau Harabagiu cum i s-o fi spunind,a fost si el taximetrist,dar a uitat cum facea si injura cind venea cite o baba sa faca o cursa scurta,sau cum se bucura la un leu ciubuc,sau ce gura mare avea cind facea japca si el,ca nu poate nega ca nu a facut asta si a fost taximetrist model.
  Bine punctate citeva chestii.
  In primul rind inainte de a te urca in taxiu,intrebi daca e liber,e posibil ca elbsa fie pe stationare sau in pauza,precizez ca stationarea sau pauza se poate face in orice loc unde oprirea este permisa si inclusiv staiile taxi.
  Politicos e sa intrebi si nu sa te urci ca ghiolbanul si sa intrebi daca te poate duce la destinatia care vrei,deoarece poate nu te poate transporta pe un drum prea stricat sau cu denivelari mari deoarece masina e prea joasa,sau pur si simplu nu corespunzi ca igiena(esti murdar,beat,drogat sau considera ca nu poate efectua cursa in deplina siguranta cu tine fiind dereglat mintal).
  In legea taximetriei e specificat acest lucru,plus ca avem dreptul de a ne selecta clientii !!!
  Clientii stiu sa ceara,dar nu stiu sa ofere respecul cuvenit.
  Bine punctat treaba cu glodul pe picioare,l-as intreba pe melteanul care se urca asa,daca asa intra si in casa la el sau asa se baga si in pat,deoarece la timpul petrecut in masina,un taximetrist poate considera ca e a doua casa.
  Eu cred ca si in cea mai de joasa speta crisma de boschetari,cind intra sa bea un rachiu de un leu,se sterge pe picioare.
  Ar mai fi multe de spus,fiind considerati ultima speta,(nesimtiti,gunoieri,cersetori,sarlatani,jegisi…etc…)dar asta se poate discuta face to face cu acest Ionut Corfu reporterul Nemtului.
  Chiar il rog sa ma contacteze,deoarece are nr meu de telefon.

 8. Pe mine mă interesează de unde și până unde e titlul de 10lei pe km Domnul Corfu?( fost taximetrist si actual ”Reporter”
  De la Mall Carrefour până la Hotel Central sunt două trasee unul de 1.7km și unul de 1.9km (conform Google maps). La Taxiu se plătește și pornirea care este egală cu prețul pe 1km.
  Tarifele pe km in Piatra Neamț sunt de la 2,5/km până la 2,9/km . Matematic, neștiind pe ce traseu a mers și cât a stat pe staționare , care este intre 25lei/h și 29lei/h, luând traseul cel mai lung( cu 200m) ne dă asta:
  2,9 lei/pornire +(2,9lei/km x 1,9km distanță) adică 5,51lei = Total cursă 8.41lei
  deci unde sunt cei 10lei / km????
  La 10lei/km trebuia să plătească 29 lei …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.