Teatrul Tineretului din Piatra- Neamt pare sa dea in clocot. Semnalele venite din interior arata o stare de revolta generala fata de atitudinea directoarei Gianina Carbunariu. Aceasta este plecata din tara de saptamani bune. Ea a fost plecata 3 saptamani, a revenit pentru cateva zile si de o saptamana este plecata iar.

In tot acest timp, calitatea actului cultural si managamentul institutiei culturale etalon a orasului si judetului sunt pe un trend decendent continuu, arata sursele noastre.

Acestea povestesc ca in rarele dati cand apare pe la serviciu, Gianina Carbunariu se comporta ca un zbir si da vina pe oricine altcineva in afara de ea, pentru prostul mers al lucrurilor. La ultima ei aparitie, aceasta a facut o adevarata criza de isterie pentru ca nu se vand aproape deloc bilete, aruncand vina pe oamenii de la organizare, desi motivul real este decizia ei de a se programa spectacole de marti pana duminica, dar si calitatea slaba pieselor incluse in program.

Pana acum, actorii aveau liber lunea, insa directoarea calatoare prin tari straine le-a anulat acest drept legal. Actorii nu mai pot lua nici invitatii de la agentia teatrului decat cu acordul directoarei, pe care nu-l pot obtine pentru ca ea este de negasit, fiind plecata pe alte meleaguri. De asemenea, managementul defectuos a facut ca pana la aceasta ora, la TT sa fie doar doua premiere, desi ar fi trebuit sa fie cel putin patru.

O alta mare nemultumire a angajatilor teatrului este ca s-au facut angajari pe baza de nepotisme, in lipsa directoarei, protejatii ei, erijandu-se in conducatori. De exemplu pe postul de video artist designer este angajat fiul unui scenograf. Acesta e din Arad si locuieste la Cluj, deci probabil ca va fi la serviciu din an in Paste la fel ca directoarea. Culmea, in Teatru deja exista un om care face lucrurile pentru care este angajat cel amintit.

Acestea sunt doar cateva din lucrurile care bulverseaza acitivitatea din toate compartimentele Teatrului din Piatra- Neamt.

Intr-o conferinta de presa de astazi, Laurentiu Dulama, vicepresedintele CJ Neamt, cel care a fost pionul principal in numirea Geaninei la Teatru, a refuzat sa raspunda la intrebarea daca este normal ca directoarea sa fie plecata din tara cu saptamanile, indicandu-ne sa-l intrebam despre asta pe presedintele CJ Neamt.

Cert este ca se vede cu ochiul liber la ce nivel a coborat calitatea actului artisitic la Teatrul Tineretului, dupa ce noua directoare a venit cu o viziune asa-zis modernista, cu spectacole cu limbaj de bordel. Insa din cate se vede pana acum, celor din CJ Neamt nu le pasa ca Teatrul este implicat mereu in scandaluri si spectacolele au devenit niste susanale de bodega, iar directorul nu este nici macar in tara, ca sa nu mai spunem ca ar trebui sa fie zilnic prezent in institutie. Vom reveni.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.