Este lucru cunoscut ca facebook a devenit o obsesie, o boala, pentru orice politician. Cu functie, fara functie, șef sau nu, politicianul trebuie sa aiba cont si pagina pe facebook. Acolo el se pozeaza in fel si chip, transmite mesaje, rezolva probleme, face audiente, se solidarizeaza cu cetateanul, da cu flit la adversari, comenteaza, dă like si share și își urmareste concurenta sau chiar pe colegii de partid, sa vada care si cu cine mai simpatizeaza sau cine si cum mai tradeaza cu like-ul. Sindromul facebook a lovit puternic si in judetul Neamt, unde incep sa aiba loc adevarate telenovele si se dezvolta pasiuni crâncene.

Este si cazul fostei prefecturese Daniela Soroceanu (PSD), care a plecat de la Prefectura cu tot cu parola de la pagina oficiala a institutiei si nu mai vrea s-o dea inapoi. Anuntul a fost facut de fostul administrator al judetului, Catalin Chitei: ”Ridicol provincial nemțean. Doamna Soroceanu, fostul prefect de Neamț, „fuge cu” pagina oficială de facebook a Instituției Prefectului Neamț. Cum se spunea pe vremuri la PNȚCD… a fugit cu ștampila rețelelor sociale”, spune Chitei, unde in alta parte decat pe… facebook.

Asadar, noul prefect George Lazar, s-a vazut nevoit sa faca alta pagina de facebook cu Prefectura Neamt in denumire.

Intre timp Daniela Soroceanu a simtit nevoia sa aiba in continuare o jucărie cu denumire mai oficiala așa ca să dea bine la piar, si judetul Neamt s-a imbogatit cu inca o pagina de facebook, intitulata de data asta ”Comisia de Protecția Copilului Neamț”. Ușor agramată denumirea, dar din moment ce incepe cu ”Comisia”, deja este altceva, nu e o pagina oarecare. Multi dintre cei care au vazut pagina au crezut ca abia acum se gandeste cineva la copiii napastuiti din judetul Neamt. Ei bine, oamenii trebuie sa stie ca aceasta Comisie exista de cand lumea si pamantul, dar nu s-a gandit nimeni sa-i faca si o pagina de facebook, pana la Daniela Soroceanu, care de la Prefectura a revenit in functia de secretar al judetului Neamt si are in atributii si Comisia, asa cum a avut-o ani de zile cat a fost secretar. Dar ce Comisie e aia fara pagina de facebook si cum s-ar ocupa ea de problemele copiilor, daca n-ar sti lumea ca exista Daniela Soroceanu?

In orice caz, daca isteria politica de pe facebook a trecut la faza pe comisii, propunem sa se faca pagini de facebook si pentru Comisia buget, dezvoltare economico-socială şi administrarea patrimoniului judeţului, Comisia de organizare şi dezvoltare urbanistică, protecţia mediului, conservarea monumentelor istoriceşi de arhitectură, Comisia pentru industrie, agricultură, servicii publice, comerţ şi turism, Comisia de învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială şi familie, activităţi sportive şi de agrement, etc. Si de ce nu, pentru functionarii mai mititei, cand se epuizeaza comisiile, se pot face pagini de facebook cu titlul ”Biroul de la Prefectura prima usa pe dreapta”, sau ”Șoferi CJ Neamt”.

În orice caz, daca politicienii ar rezolva probleme administrative cu aceeasi înflăcărare cu care-si fac pagini de facebook, altfel ar sta lucrurile in judetul Neamt.

P.S. Din fericire, in urma verificarilor tvmneamt.ro a rezultat ca Daniela Soroceanu a plecat de la Prefectura doar cu pagina de facebook. Touareg-ul a ramas la locul lui.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.