BMW este o marcă auto care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Din păcate însă, munca inginerilor germani devine egală cu zero când automobilele proiectate de ei ajung să fie promovate și vândute de niște PR-iști români, cu cărți de vizită și CV-uri stufoase dar și cu pretenții de specialiști, când de fapt ei sunt niște șmenari ieftini care nu fac altceva decât să profite de imaginea unei mărci construite cu pasiune și simț de răspundere în zeci de ani.

Este și cazul PR manager-ului BMW Automobile Bavaria, pe numele lui Cristian Păsărică, cel care s-a gândit să promoveze Caravana BMW la Piatra Neamț în luna iunie, apelând la mijloace care sigur nu sunt prinse în manualele de specialitate de pe care presupunem că a studiat el, ca să devină PR-ist vestit. Mai întâi a încercat cu milogeala, trimițând mail-uri către redacțiile locale în care anunța evenimentul publicitar, mergând pe ideea că cineva va mușca momeala și va publica gratis materiale pentru care în mod sigur o ditamai firma avea prevăzut un buget. Tvmneamt nu a căzut în plasă (cel puțin în primă fază) și i-a transmis PR-istului Păsărică faptul că prin astfel de tertipuri de doi lei dă cu BMW-ul în baltă, iar noi nu publicăm materiale publicitare gratis. Păsărica a aplicat planul B, adică ȚEAPA. Ne-a contactat, am stabilit un pret, am publicat materialul (Vezi AICI- CARAVANA BMW- NOUL X3 ȘI PRIMUL X2 DIN ISTORIA MĂRCII, POT FI TESTATE LA PIATRA- NEAMȚ), urmând să primim datele de facturare și să se facă plata. De atunci, Păsărică (nume parcă predestinat) și-a luat zborul și dus a fost cu PR-ul lui cu tot. Omul s-a dovedit a fi un ȚEPAR pentru că de atunci (3 săptămâni) nu a mai dat niciun semn.

Ne-am gândit să dezvăluim experiența noastră cu Păsărică si BMW Automobile Bavaria, pentru că dacă în cazul nostru, cel mai PR-ist din tre PR-iștii de la BMW s-a pretat la o țeapă, de ce nu ar face-o și cu cei care vor să cumpere o mașină, adică una să li se spună si alta să li se ofere. De altfel, internetul e plin de clienți țepuiți de Automobile Bavaria. Oamenii au cumpărat mașini noi care au descoperit ulterior că de fapt sunt rulate și mai rău, fuseseră și tamponate.

De exemplu, un client al Automobile Bavaria a avut surpriza să descopere că maşina cumpărată în leasing şi livrată de către un dealer BMW era avariată. A schimbat-o cu alta dintr-o clasă superioară, plătind diferenţa. Şi aceasta era avariată. Reprezentanţa a recunoscut că maşina avusese vicii şi că nu l-a înştiinţat pe client la cumpărare, şi s-a oferit să comercializeze acestuia un alt automobil…citeste continuarea AICI

Prin urmare, recomandăm tuturor maximă atenție când vine vorba de BMW Automobile Bavaria, pentru că sunt șanse mari să devina victimele unor băieți ca Păsărică, cel care probabil a raportat șefilor lui că scopul promovării Caravanei BMW de la Piatra Neamț a fost atins, iar bugetul pentru reclamă asigurat de BMW a intrat în buzunarele lui. Din câte știm, noi, mai sunt și alte entități media din Neamț în aceeași situație, așa că este bine sa fiți precauți dacă aveți de a face cu păsăricile de la BMW Automobile Bavaria.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.