Servicii de terapie psihologica, individuala si de grup, kinetoterapie, logopedie, terapie educationala, stimulare senzoriala, terapie ABA, terapie Vojta ori consilierea parintilor sunt doar cateva dintre serviciile gratuite oferite copiilor cu dizabilitati de catre specialistii Centrului de Recuperare si Reabilitare a Copilului cu Handicap Piatra-Neamt, aflat in structura Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Neamt.

Cei peste 2.200 de copii cu handicap din judetul Neamt pot beneficia de terapii si servicii de recuperare gratuite, oferite de Centrul de Recuperare si Reabilitare a Copilului cu Handicap (CRRCH) din Piatra-Neamt. Includerea in programele de terapie se face prin depunerea unei cereri la sediul DGASPC Neamt, cerere insotita obligatoriu de certificatul de handicap al copilului. Dupa aprobarea solicitarii, copilul va merge la Centrul de Recuperare unde va trebui sa prezinte un set de analize medicale recente, fiind apoi supus unei evaluari in vederea stabilirii necesarului de servicii de recuperare. Specialistii centrului ofera servicii de consiliere psihologica atat copilului, cat si familiei acestuia, dar si servicii de logopedie, psihoterapie, kinetoterapie si educatie non-formala. De asemenea, copiii beneficiaza si de terapie ABA, specifica celor cu tulburari din spectrul autist. Tot la centrul din Piatra-Neamt lucreaza singurul terapeut din Moldova care aplica metoda de recuperare Vojta, necesara copiilor cu tulburari neuropsihice. Prioritate la acceptarea in programele de terapie si consiliere vor avea copiii din familii cu venituri reduse. In prezent, beneficiaza de consiliere si terapie gratuita 35 de copii cu dizabilitati.
CRRCH este situat in Piatra-Neamt, pe strada Valea Alba, nr. 35, orice informatii suplimentare despre serviciile oferite putand fi obtinute la numerele de telefon 0233.236951, 0734.885.452, 0233.229217, interior 111.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.