Atenție! Articolul conține imagini care pot afecta emoțional!

Este teroare din cauza urșilor și în comuna Pipirig, nu doar în comuna Poiana Teiului. Noaptea trecută (3/4 august), ursul a atacat 3 gospodării din satul Dolhești, situate la câteva sute de metri una de alta. Potrivit primarului Vasile Dorneanu, ursul a omorât doi viței, un porc, o oaie și un miel, după ce a distrus adăposturile în care se aflau animalele domestice. Prezența ursului a fost semnalată prin 112 de unul dintre proprietarii gospodăriilor atacate. În jurul orei 4:40, a fost transmisă și o avertizare prin Ro Alert.

În Pipirig a început să domnească panica dar și revolta totodată, față de lipsa de reacție a Prefecturii, având în vedere că și în această comună, urșii coboară în comunitate extrem de des. În urmă cu o lună, a fost atacată și o stână, unde a fost sfâșiată o vacă.

De când a început teroarea urșilor în județul Neamț, prefectul Niță de la PSD, a făcut o ședință la prefectură și… atât. S-a transmis că se așteaptă niște avize de la București, și… aia e, primarii să se descurce. Nu a fost curios nici măcar să meargă în locurile unde oamenii stau cu frica în sân, dar nu-i asta o problemă, poate vedea consecințele indolenței în imaginile din presa locală, cum sunt și imaginile de mai su. Adrian Niță nu a putut fi contactat, pentru că nu mai răspunde la telefon de luni de zile ziariștilor care nu sunt în solda PSD. Ultima dată, prefectul a fost văzut ieri, în Piatra Neamț, țînând prelegeri pe scena unui festival de folclor.

Noaptea trecută a fost semnalată prezența unui urs și în stațiunea Durău. Și de data asta, a fost transmis un mesaj prin Ro Alert.

Atacurile urșilor au loc pe fondul creșterii numărului lor de peste 10 ori față de cât ar fi normal. Urșii tineri sunt alungați din habitatul natural de masculii adulți, fiind nevoiți astfel, să-și caute hrană în așezările umane. Explicațiile ONG-iștilor exaltați cum că urșii dau năvală peste oameni pentru că s-au tăiat pădurile, sunt pure manipulări în scopul obținerii unor avantaje financiare sau pentru a-i absolvi de vină pe politicienii aflați în funcții de răspundere.

I.C. (sursa foto- martor)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.