125.319.000 de lei prin fonduri europene pentru dezvoltarea orașului Târgu- Neamț. Aceasta este valoarea totală a celor 14 proiecte depuse de primărie prin PNRR, poate cea mai mare sumă din județul Neamț: peste 25 de milioane de euro!

Pentru că, dintotdeauna, am crezut că fondurile europene sunt șansa noastră de recuperare a decalajului produs înainte de 2012”, spune primarul Daniel Harpa.

Prin PNRR au fost semnate deja 3 contracte de finanțare, în valoare totală de 31.736.412, 24 lei. Cu acești bani, urmează reabilitarea termică a blocurilor M1 și M’1, M2, M3 și B5, M5 și B2.

Așteptăm semnarea altor 3 contracte pentru proiectele deja câștigate, în valoare totală de 17.447.271, 59 lei (Reabilitarea Spitalului Orășenesc Sf. Dimitrie, Creșterea eficienței energetice a clădirii Primăriei orașului și Înființare piste de biciclete în orașul nostru).

În evaluare, tot pe fonduri europene prin PNR, Târgu-Neamț are alte 7 proiecte depuse, în valoare totală de 64.248.591,89 lei, pentru care așteptăm un răspuns pozitiv. Este vorba despre creșterea eficienței energetice a infrastructurii educaționale la Colegiul Tehnic Ion Creangă, Corpul B – Clădirea C1, construirea de insule ecologice digitalizate, înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar, reabilitarea energetică a blocurilor de locuințe G1/100, G2/100, G4/100, B1 și M, ecosistem digital interconectat și integrat în cadrul Județului Neamț, înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) și Construirea de locuințe nZEB plus – pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate în Orașul Târgu-Neamț”, completeaza primarul de Tg. Neamt.

Acestor proiecte li se adaugă încă unul, aflat pe lista de rezervă, pentru care se speră obținerea a 11.886.000 de lei pentru construire și dotare Creșă mică în orașul Târgu Neamț.

Nu ne oprim aici. Colegii mei lucrează în continuare la alte proiecte pe care să le depunem în viitor. Continui să cred că astfel de fonduri nerambursabile ne pot ajuta enorm să ne dezvoltăm și să ne modernizăm orașul”, mai precizeaza primarul Harpa.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.