Poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au ridicat în vederea confiscării peste 760 de ţigarete

La data de 16 septembrie a.c., poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au desfăşurat o acţiune în sistem integrat în Piaţa Dărmăneşti, din Piatra Neamţ pe linia prevenirii şi combaterii actelor de contrabandă.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au depistat un bărbat de 67 de ani, din Piatra Neamţ, care avea asupra sa peste 760 de ţigarete (ce păreau a fi provenite din contrabandă) şi care urmau a fi comercializate.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, conform Legii nr. 86/2008.

Polițiștii nemţeni reamintesc cetăţenilor că „deținerea, colectarea , producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, constituie infracțiunea de contrabandă și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi”, conform art. 270 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României.

(sursa: IPJ Neamt)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.