În ziua de 13.11.2016 polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești, fiind in exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic un autoturism condus de către un bărbat de 51 de ani, din Piatra Neamț.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost găsite 23 de pachete de țigări de proveniență moldovenească, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta acte de proveniență.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicata în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 din Legea nr. 86/2006.

Tot în data de 13.11.2016, polițiștii de investigarea criminalității economice împreună cu efectivele Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz, au desfăşurat activităţi specifice pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu mărfuri provenite din achiziţii intracomunitare în târgul din localitatea Borca.

În urma controalelor efectuate, a fost identificat un bărbat de 67 de ani, din Târgu Neamț în timp ce comercializa 12 pachete de ţigări netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă de țigări.

Cu ocazia verificărilor efectuate, ulterior, au mai fost identificate asupra bărbatului 110 de pachete de ţigări de contrabandă netimbrate.

S-a procedat la ridicarea celor 122 pachete ţigări netimbrate, respectiv 2440 de ţigarete și efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzută şi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.