În data de 07.11.2019, polițiștii Compartimentului Protecția Mediului – Poliția Locală Piatra Neamț au depistat mai mulți tineri care au împrăștiat deșeuri de hârtie, într-o parcare de pe Aleea Viforului, din municipiul Piatra Neamț.

Doi dintre aceștia, M.B, în vârstă de 19 ani și A.G. în vârstă de 16 ani, au fost identificați ca fiind autorii depozitării necontrolate de deșeuri din hârtie. Aceștia au fost sancționați contravențional, cu amenzi cuprinse între 300 și 500 de lei pentru încălcarea prevederilor HCL 7/2010 (art. 1, lit. n și art. 2, lit. a) și li s-a pus în vedere să igienizeze zona.

Potrivit HCL 7/2010 – Regulamentul privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț, instituțiile publice, agenții economici – indiferent de forma de organizare, persoanele juridice, asociațiile de proprietari/locatari, persoanele fizice precum și cetățenii sunt obligați să ”păstreze curățenia și ordinea pe arterele de circulație, străzi, în parcuri, locuri de joacă pentru copii, locuri de agrement și în alte locuri publice, să nu ardă resturile vegetale și menajere în curți, pe străzi și în containere. De asemenea, ”este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice, a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, alimente, hârtii, fructe, țigări, gunoi de grajd, obiecte uzate, etc.” Încălcarea prevederilor sus menționate se sancționează contravențional, cu amenzi cuprinse între 300 și 500 de lei pentru persoanele fizice și 1000 de lei și 1500 de lei pentru persoanele juridice.

sursa: Politia Locala Piatra Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.