Tipuri de jocuri Crypto pe care le poţi găsi online în 2023

Criptomonedele au suscitat şi suscită încă un real interes în zilele noastre. Tehnologia de blockchain este disponibilă tuturor şi cu ajutorul ei îţi poţi chiar crea o criptomonedă prin procedeul care poartă numele de minare.

Şi aceeaşi tehnologie de blockchain îţi dă posibilitatea să achiziţionezi NFT-uri pe care le poţi utiliza în jocuri crypto. Pentru că este o industrie unde se vehiculează sume de miliarde de dolari există şi mulţi producători care promovează şi crează astfel de jocuri. Despre aceste tipuri de jocuri crypto vom detalia în acest articol aşa că dacă eşti interesat urmăreşte-ne cu atenţie.

Jocuri de noroc

Toţi producătorii de jocuri sunt interesaţi de criptomonede, de aceea au şi realizat jocuri care să pătrundă în lumea acestora. Ba mai mult decât atât, multe cazinouri acceptă ca metodă de plată orice tip de criptomonedă.

Nu joci jocuri crypto, le accesezi pe cele ofertate de platformă şi plăteşti pentru acestea în criptomonede. Este evident însă că puţine platforme online pentru jocuri de noroc acceptă toată varietatea de criptomonede existente pe piaţă.

Aşa cum toată lumea ştie piaţa de criptomonede este una extrem de volatilă, o criptomonedă putând înregistra astăzi o creştere spectaculoasă pentru că a 2-a zi să se vândă pe nimic. De aceea şi un casino online care acceptă astfel de monede îşi ia o marjă de siguranţă publicând în lista sa criptomonedele acceptate.

Şi în afară de această listă va trebui să te conformezi şi schimbului în bani reali pe care cazinoul online îl impune. În fond ţi se dă şansa să joci bani reali şi să câştigi bani reali, totul pe baza unor bani virtuali ca şi criptomonedele aşa că trebuie să îţi asumi această condiţie.

Colectări de Crypto

Într-un joc crypto vei folosi întotdeauna jetoane virtuale cunoscute sub prescurtarea de NTF- Non Fungible Tokens. Jocurile crypto care le folosesc sunt unele dintre cele mai populare din lume dintre care menţionăm CryptoKitties, Gods Unchained sau Axie Infinity.

Un NTF poate să fie o fotografie, GIF sau o înregistrare video. Toate acestea se pot transforma într-un activ care se colectează într-un portofel virtual laolaltă cu dovada deţinerii. Ulterior, dacă deţii asemenea NTF-uri, le poţi tranzacţiona în mod real transformându-le în bani adevăraţi.

Deci pe scurt, ca să poţi juca aceste jocuri crypto în mod real trebuie să ai o monedă crypto cu care să participi la joc. În momentul în care accesezi jocul acesta se conectează la portofelul tău electronic virtual şi va trebui să efectuezi plăţi în criptomonede.

Aplicaţie descentralizată

Aşa cum şti, o criptomonedă nu se supune nici unei legi bancare, prin urmare tranzacţiile care o implică nu intră sub incidenţa vreunei instituţii de stat. Criptomoneda în sine este o aplicaţie descentralizată aşa că şi platformele care oferă aceste jocuri sunt la rândul lor descentralizate.

O asemenea platformă descentralizată îţi dă oportunitatea de a juca astfel de jocuri sau chiar de a participa la crearea lor. Totul se datorează unor platforme de acest tip ca şi CryptoSpaceX, EOS Knights, Etheremon sau DappGames.

Poţi intra pe aceste platforme şi să îţi anunţi intenţia de a participa la un joc crypto. Trebuie doar să te conformezi cerinţei de NFT şi să plăteşti participarea la jocuri în moneda crypto pe care platforma descentralizată o impune.

Platforme pentru jocuri bazate pe tehnologia blockchain

Asemenea platforme oferă înainte de toate siguranţă în tranzacţii şi un management adecvat jocurilor crypto. Jucătorii au deci posibilitatea să participe la joc câştigând criptomonede, dând în acest fel posibilitatea creatorilor de jocuri să le afişeze în blockchain.

Dacă vrei să şi minezi dar şi să te joci în acelaşi timp poţi intra pe câteva dintre platformele care oferă aceste caracteristici. Cele mai cunoscute asemenea pltaforme sunt Enjin, WAX sau Mythical Games, aşa că alegerea îţi aparţine în totalitate.

Jocuri bazate pe NTF-uri

Deja am stabilit că aceste NTF-uri se pot asimila cu uşurinţă unor jetoane electronice care se folosesc la jocurile de cazino. În jocurile crypto acestea pot să fie fotografii, înregistrări video sau poze de animale, în funcţie de cerinţa jocului.

Fie le creezi fie le câştigi în joc, sunt cele 2 posibilităţi care ţi se oferă într-un joc crypto. Frumuseţea acestor NTF-uri este că se pot stoca dar se pot şi vinde, obţinându-se prin tranzacţii bani cât se poate de adevăraţi.

Jocuri în realitatea virtuală

Prin intermediul unui astfel de joc îţi poţi construi la propriu proprietăţi în realitatea virtuală. Şi aceste proprietăţi virtuale stabilite prin tehnologia blockchain se comportă exact ca o monedă crypto, valoarea ei poate creşte în timp.

În acest caz o poţi folosi pentru a cumpăra alte proprietăţi în realitatea virtuală, dar şi pentru a închiria proprietăţi sau chiar a le vinde. Prin urmare devii proprietar dacă excelezi în asemenea jocuri, cele mai titrate dintre acestea fiind Descentraland, Somnium Space sau The Sandbox.

Concluzie

Producătorii de jocuri bazate pe tehnologia de blockchain sunt în continuă inovaţie pentru a oferi jucătorilor o experienţă cu adevărat inedită. Această tehnologie oferă în final jocuri descentralizate, deschise şi sigure care duce noţiunea de joc la o cu totul astfel de dimensiune.

(P)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.