Tipuri de măsuțe auxiliare potrivite pentru amenajări moderne cu colțare extensibile

Măsuțele auxiliare îndeplinesc roluri multiple, de la cel practic pentru servirea cafelei alături de cineva drag și până la rolul estetic. Aspectul estetic este însă condiționat de alegerea corespunzătoare a măsuței auxiliare.

Alegerea măsuței auxiliare în funcție de formă și mărime

Măsuțele auxiliare pot avea rol decorativ prin simpla lor prezență, prin ornarea suprafeței cu diverse elemente decorative sau plante. Dacă știi să faci alegerea corectă, măsuța auxiliară are darul de a îmbunătăți considerabil ambientul camerei tale de zi sau chiar a biroului de lucru.

Din punct de vedere a formei, găsești măsuțe auxiliare rotunde, dreptunghiulare sau pătrate. Forma dreptunghiulară este cea standard, deoarece majoritatea canapelelor au această formă. Mesele auxiliar dreptunghiulare sunt indicate spațiilor mici.

Mesele ovale sau rotunde sunt soluția recomandată persoanelor care au copii mici. Mesele cu formă rotundă sau ovală, conferă spațiului un aer romantic, clasic, chiar vintage.

Liniile drepte ale mesei dreptunghiulare se integrează armonios în camerele decorate potrivit stilului minimalist sau modern.

Dimensiunea este primul element pe care să îl ai în vedere înainte de a lua o decizie. Este importantă înălțimea mesei, suprafața de podea pe care o va ocupa, cât și cea a blatului de masă. Alegerea trebuie să respecte inclusiv dimensiunea canapelei sau a colțarelor. Așadar, masa trebuie să măsoare până la două treimi din lungimea canapelei sau a colțarului. Astfel se asigură un spațiu optim de circulat între cele două piese de mobilier. De asemenea, înălțimea mesei auxiliare trebuie să fie la același nivel cu zona de șezut a canapelei.

Stilurile populare ale măsuțelor auxiliare

Dacă preferi pentru livingul tău un aer tradițional, atunci optează pentru o masă într-o nuanță închisă de lemn, cu formă ovală sau dreptunghiulară.

Iubitorii stilului rustic pot achiziționa de pe bonami.ro un model de masă auxiliară din lemn sau pe cele care includ detalii metalice, precum alama.

Stilul industrial folosește din belșug metalul în componența pieselor de mobilier. Măsuța auxiliară corespunzătoare stilului industrial prezintă un aspect rudimentar, prin structura sa robustă și rezistentă.

Dacă încăperea respectă cerințele stilului minimalist, atunci integrează în acest ansamblu o măsuță auxiliară din lemn, într-o nuanță deschisă. Albul este culoarea tipică stilului minimalist.

Materiale recomandate pentru masa auxiliară

Lemnul rămâne alegerea nemuritoare, datorită rezistenței sale în timp și a eleganței aparte pe care o imprimă pieselor de mobilier.

Măsuțele auxiliare din sticlă au un design ușor. Poți opta pentru un model fabricat din sticlă în totalitate, sau care are doar blatul din sticlă. Ambele variante se potrivesc excelent sufrageriilor amenajate în stil modern.

Măsuțele din metal sunt durabile și rezistente la zgârieturi. Pentru o cameră care urmează stilul contemporan de amenajare, cele mai populare tipuri de metal sunt inoxul și aluminiul.

Care e modelul tău preferat de măsuță pentru camera ta de zi?

Sursa de imagine: KUPRYNENKO ANDRII / Shutterstock.com

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.