La data de 5 octombrie a.c., în jurul orei 23:50, patrula de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Roman a oprit pentru verificare, pe artera ocolitoare, din municipiul Roman, un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos, condus de un bărbat de 41 de ani, din județul Suceava.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la corectitudinea documentelor ce însoțeau transportul de material lemnos, ansamblul de vehicule a fost condus, pentru continuarea verificărilor, la Ocolul Silvic Roman.

La data de 6 octombrie a.c., în urma verificărilor realizate a rezultat faptul că, documentele de însoțire ale transportului au fost introduse cu întârziere în aplicația specifică, iar materialul lemnos transportat prezenta diferențe față de cantitățile și speciile prezentate în documente.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 m.c. neînsoțite de documente specifice de transport.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea volumului de 47,82 m.c. cherestea, în valoare de 45.000 de lei precum și a ansamblului de vehicule, în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

Pe 6 octombrie, în jurul orei 12:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au depistat în trafic, pe DN 15C, pe raza localității Bălțătești, o autoutilitară, condusă de un tânăr de 27 de ani, care transporta material lemnos, fără a deține documente legale.

Cantitatea de 3,2 m.c. material lemnos a fost confiscată de polițiști și predată Ocolului Silvic Văratec.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional în baza Legii 171 din 2010 și a O.U.G. 195 din 2002, pentru defecțiunile tehnice constatate, polițiștii reținând certificatul de înmatriculare al autoutilitarei în cauză.

sursa: IPJ Neamț

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Nu se taie nici un m.c. fără complicitatea pădurarilor, se fura permanent, lemnul se transporta după ora 2 noaptea de pe toate vaile , se fura cu microbuzele tip dubita nonstop, poliția stau in birouri și sunt complice cu pădurari și asta de la revoluție până acum. Chiar ne iau de prosti.sunt pădurari care au cate 2,3 taguri și fura de rup pamantul

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.