Chiar daca in judetul Neamt ziarele locale abunda cu anunturi de angajare, mai ales pentru bucatari, ospatari, electricieni, soferi, brutari si alte categorii de lucratori, rata somajului creste de la o luna la alta.
Pentru a stopa acest fenomen, de-a lungul timpului, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt a implimentat mai multe masuri, de creare de noi locuri de munca. In afara de acordarea de tot felul de facilitati pentru firmele care angajeza someri, in acest an, AJOFM a organizat cursuri de formare profesioanala pentru meseriile cele mai solicitate pe piata muncii. De asemenea, institutia a desfasurat doua burse ale muncii, una in primavara si alta in toamna, actiuni care s-au finalizat cu incadrarea a sute de someri. In aceasta luna, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt, prin Centrul de Formare Profesionala Piatra Neamt are in desfasurare nu mai putin de 6 cursuri, la care vor participa 131 de nemteni.
Legat de situatia somajului de luna trecuta, in evidentele AJOFM Neamt erau inregistrate 11.889 de persoane, cu 163 mai multe, fata de luna august 2014. Din numarul total de someri, doar 3.353 erau indemnizati. Daca ne referim la rata somajului, aceasta crescuse cu 0,17, ajungand in octombrie la 5,92%.
In judet, comuna Pipirig detine un nedorit loc fruntas la numarul de someri, respectiv 456. Pe locul secund s-a clasat Raucesti, cu 403 locuitori inregistrati in evidentele AJOFM Neamt. La polul opus, comuna Margineni are cei mai putini someri, e vorba de 24. Tot aici, se gaseste si cea mai mica pondere a somerilor, respectiv 1,11%.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.