CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere) nu a avut timp toata vara anului 2018 sa repare un crater de pe drumul national dintre Pipirig si Poiana Largului, in satul Petru Voda, comuna Poiana Teiului. La redactia TvmNeamt au ajuns poze facute astazi (21 noiembrie) la amiaza, in care se observa ca se toarna beton, desi in locul respectiv (regiune de munte) sunt temperaturi sub zero grade, dar si precipitatii (lapovita si ninsoare). Si cum craterul s-a extins pe tot sensul de mers, betoniera ocupa celalalt sens, traficul rutier fiind complet blocat.

Craterul este in locul in care a fost facuta celebra poza cu Andrusca pe cand era ministru si cu prefecta judetului Neamt, Daniela Soroceanu.

Drumul respectiv este extrem de degradat si se surpa in mai multe locuri din cauza alunecarilor de teren, iar groapa care chipurile se repara acum are o vechime de cel putin un an. In locul respectiv s-au mai facut reparatii de cel putin doua ori in ultimii 10-15 ani, insa dupa cum se poate vedea, banii au fost cheltuiti degeaba. Ramane de vazut cand se va termina lucrarea avand in vedere ca iarna s-a instalat deja, si cat de durabila va fi reparatia facuta cu beton turnat la temperaturi negative, fara sa se ia masuri de consolidare a versantului care o ia la vale cu tot cu drum. Sa speram cu nu se va turna si asfalt in aceleasi conditii, desi nimic nu este exclus.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.