Primarul municipiului Roman, Laurentiu Dan Leoreanu a dispus convocarea in sedinta ordinara Consiliul Local al Municipiului Roman pentru ziua de marti, 30 septembrie, avand o ordine de zi ce cuprinde 15 proiecte. Primul punct de pe ordinea de zi prevedea alocarea din bugetul local a sumei de 3 000 de lei catre Uniunea Generala a Pensionarilor din Romania, filiala Roman pentru organizarea si desfasurarea in bune conditii a activitatilor organizate cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice ce se sarbatoreste astazi, 1 octombrie. In expunerea de motive ce a stat la baza acestui proiect de hotarare se arata ca acest sprijin financiar ar permite buna desfasurare a activitatilor organizate de seniorii cetatii musatine cu ocazie zilei lor.
Un alt proiect important aflat pe ordinea de zi a fost cel cu numarul 11 care prevedea aprobarea cererilor si repartizarea terenurilor atribuite in baza Legii nr. 15 din 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala. Cei care beneficiaza de prevederile acestei legi ce sta la baza acestui proiect de hotarare sunt tinerii sub 35 de ani. Cel mai „varstnic” beneficar al acestei hotarari va fi un tanar de 29 de ani iar cel mai tanar dintre cei patru beneficiari a parcelelor atribuite de catre autoritatile locale este o tanara de 25 de ani. Si ea a acumulat punctele necesare atribuirii terenului in suprafata de 327 metri patrati pe strada Mierlei.
Printre alte proiecte aflate pe ordinea de zi il amintim pe cel privitor la modificarea si completarea actului constitutiv si statutul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara „Aqua Neamt” prin care s-a luat act de retragerea comunei Grinties din aceasta asociatie si a aderat comuna vecina Romanului, Tamaseni.
Un alt proiect aprobat in unanimitate de catre alesii locali a fost cel prin care s-a aprobat incheierea unui contract de comodat cu Inspectoratul de Jandarmi Judetean Neamt. In urma aprobarii acestui contract jandarmii din Roman isi vor schimba „casa” intr-un spatiu mai generos de peste 100 de metri patrati in sediul cladirii cunoscute drept Clubul Petrotub.
O alta propunere ce a fost votata in unanimitate de catre cei 18 alesi locali a fost cea cuprinsa in proiectul numarul 7 prin care s-au aprobat mai multe documentatii de urbanism. La primul punct din acest proiect s-a aprobat construirea unei capele ortodoxe in curtea Colegiului Tehnic „Danubiana”. Aceasta capela s-a dorit a fi ridicata in curtea acestui colegiu si ca un omagiu pentru cei care au fost de-a lungul anilor dascali in aceasta institutie.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.