Un raport european dezbatut saptamana trecuta de catre ONG-uri releva faptul ca desi se declara iubitori ai aproapelui, romanii par sa fie cei mai intoleranti cetateni din Uniunea Europeana la adresa homosexualilor si lesbienelor.
Minoritatile sexuale se considera cele mai nedreptatite din Romania, dupa cei care au SIDA, potrivit Consiliului pentru Combaterea Discriminarii. De altfel, intr-un raport al Comisiei Europene, intoleranta generala fata de homosexuali si lesbiene apare ca fiind de doua ori mai mare decat media europeana.
In realitate, cei care au de suferit din cauza orientarii sexuale sunt de 10 ori mai multi, sustin reprezentantii lor. Persoanele care discriminează minorităţile sexuale riscă o amendă de până la 30.000 de lei, informează stirile protv.
51% dintre români consideră în mare şi în foarte mare măsură că fenomenul de discriminare este una din problemele actuale în timp ce 44% consideră acest aspect în mică şi în foarte mică măsură.
Cele mai discriminate categorii sociale, conform opiniilor respondenţilor, sunt reprezentate de persoanele de etnie romă, persoanele cu dizabilităţi fizice sau psihice, persoanele infectate cu HIV/SIDA, persoanele fără adăpost, orfanii şi persoanele dependente de droguri.”
Conform opiniilor respondenţilor persoanele infectate cu HIV/bolnave de SIDA reprezintă categoria cu cele mai mici şanse în vederea găsirii unui loc de muncă în comparaţie cu persoanele neinfectate. 77% dintre români consideră că este mai uşor pentru persoanele neinfectate să-şi găsească un loc de muncă.
Potrivit unui studiu, fiecare al patrulea cetățean este discriminat în bază de gen, rasă, etnie, sex, dizabilitate sau religie. Legea anti-discriminare trebuie înțeleasă ca o necesitate pentru a asigura respectarea drepturilor tuturor cetățenilor care se simt lezați.

https://www.youtube.com/watch?v=SVrw9Z8FuQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.