Datele puse la dispozitia judecatorilor de catre procurorii DNA Bacau care au instrumentat cazul politistilor de la rutiera din Piatra- Neamt, sunt de-a dreptul stupefiante.

Cei sapte politisti arestati preventiv au luat mita de 212 ori in mai putin de o luna si acestea sunt doar faptele probate. Cele neprobate, Dumnezeu le mai stie.

Loading...

Oricat de mult convine sau nu celor care vor sa victimizeze pe politistii arestati, acestea sunt date concrete si probate, iar din ele rezulta ca oamenii sarisera calul rau de tot.

Politistul care detine recordul este Greaca Marius Lurentiu (foto). El, potrivit procurorilor, a luat mita de 51 de ori in doar sase zile. ”Greaca Marius-Laurenţiu, cercetat A. pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prevăzută de art.289 alin.1 Cod penal cu referire la art.6, 7 alin.1 lit. c din legea nr.78/2000, cu aplicare art.35 alin.1 Cod penal (51 acte materiale săvârşite în datele de 22.04.2016, 25.04.2016, 26.04.2016, 27.04.2016, 29.04.2016, 30.04.2016)”, se arata in minuta instantei.

Daca spagile erau intre 50 si 400 de lei, la o medie minima de 150 de lei, rezulta ca doar in aceste sase zile, Greaca a bagat in buzunar undeva la 8.000 de lei, repetam, suma este calculata in varianta minima.

Daca am calcula sumele per toti politistii care au luat cele 212 spagi, am ajunge lejer la un miliard de lei vechi, doar pentru faptele pentru care exista probe. Probabil ca sumele care se ”invarteau in sistem” intr-o luna, sunt enorme pentru un muritor de rand.

Pe locul doi in top este Ciolpan Iulian cu 49 de luari de mita, iar pe locul trei sunt Neamtu Constantin si Miziligeanu Bogdan, cu cate 30 de de spagi incasate fiecare, in intervalul 22.04- 18.05. 2016.

Este greu de crezut ca banii ramaneau doar in acest cerc restrans de 10- 14 persoane, iar daca vinovati vor fi gasiti doar acesti politisti, inseamna ca nu asistam decat la o alta fumigena marca DNA, de al carei scop nu suntem siguri in momentul de fata.

Sa nu uitam ca poate aceste spagi sunt raul cel mai mic, pa langa accidente musamalizate, in urma carora au ramas oameni schingiuiti iar soferii au fost scosi basma curata.

Iar pentru cei care urechesc pe soferi si afirma ca sunt si ei vinovati ca au dat spaga si au tolerat astfel de fapte, amintim ca daca politistii ar fi fost de buna credinta, ar fi uzat si de posibilitatea de a da avertismente. Oricine incearca sa induplece un politist sa fie mai indulgent cand este prins calcand pe bec, iar un avetisment era mult mai la indemana, mai sanatos si mult mai educativ.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

15 COMENTARII

  1. Aveti idee ce salar au politistii la rutiera ? ce bonusuri de craciun / pasti / sarbatori / PRIME ! Bani de uniforma in fiecare an si cate si mai cate ! ! ! , stiti care e salarul minimm pe economie (925 RON ) , banuiesc ca facand o medie a salariului de polistist de minimum 2500 de ron lunar pentru ultimul Garcea ! Nu-mi spuneti mie ca toti polistitii angajati peste noaapte doar cu proba si examen , fara nici o scoala stiu sa faca altceva decat minimum pe economie ! Deci scazand din 2500 – 925 = Puscaria aferenta fieccaruia , cu putin noroc intrati tot in sistem dupa

LĂSAȚI UN MESAJ