Topul Firmelor 2013 – eveniment de exceptie organizat de Camera de Comert si Industrie Neamt

Aplauze neintrerupte, diplome si trofee primite cu mandrie. Este doar o scurta descriere a unui eveniment marcat an de an la Piatra Neamt: Topul Firmelor 2013, manifestare organizata de Camera de Comert si Industrie a judetului Neamt. Cateva zeci de firme nemtene au intrat din nou in Topul Firmelor si au fost recompensate pe masura de organizatori. Anul acesta ceremonia de decernare a premiilor in cadrul Topului Firmelor a fost dublata de o alta aniversare si anume implinirea a 150 de ani de la infiintarea primei Camere de Comert in Romania.

Mihai Apopii, Presedinte CCI Neamt
”In anul 1863 fratii Golescu proopuneau legea camerelor de comert pentru mestesugari si negustori, dar legea nu a fost votata. In 1864, la initiativa ministrului agriculturii de atunci, legea Camerei de Comert s-a votat, iar Piatra Neamt a fost una dintre localitatile unde a functionat una dintre primele 15 camere de comert din Principatele romanesti. Reforma lui Cuza a pus bazele statului romanesc modern, iar aparitia legii camerelor de comert au rezolvat o mare parte dintre probeleme: s-au infiintat birourile vamale, s-a stabilit ziua saptamanala de odihna si s-a asigurat o platforma de negociere intre comercianti si mestesugari. Astazi, sistemul cameral instituit isi doreste sa fie suportul afaceristilor din Romania, intr-o economie globalizata. Toate aceste schimbari fac ca organizarea mediului de afaceri sa fie cat mai capabila. Acest eveniment a fost organizat pentru performantele afacerilor din judetul Neamt, pentru a-i aduce pe acesti oameni in atentia comunitatii. Au fost luate in analiza 10.287 de firme, dintre care 2467 au depasit toate criteriile de a intra in top. 1284 au ocupat primele 10 locuri, iar 610 dintre acestea s-au clasat pe primele 3 locuri, dupa criteriile de selectie stabilite. Au fost premiati cei mai performanti, toti cei prezenti la eveniment au meritatsi merita toata aprecierea si tot respectul nostru si al comunitatii”

Topul Firmelor a fost onorat, si in acest an, de prezenta autoritatilor locale, dintre invitati fiind nelipsiti primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, Prefectul judetului Neamt, Ioan Vlad Angheluta, viceprimarul Aurelia Simionica si vicepresedintele CJ Neamt, Dan Manoliu. La Topul Firmelor din acest an au fost premiate firmele care au indeplinit criteriile impuse la o astfel de manifestare, in functie de domeniul de activitate, de cifra de afaceri, de rata utilizarii capitalului si in functie de numarul de angajati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.