Situatie fara precedent pentru Posta Romana, in judetul Neamt. Toti angajatii Oficiului de la Dumbrava Rosie si-au dat demisia in urma cu doua saptamani. Este vorba despre 6 oameni, cu tot cu diriginta oficiului. Patru postasi au interupt lucrul din momentul demisiei, iar dirigintei si inca unei angajate nu le-a fost acceptata demisia (lucru absolut ilegal) si inca se mai prezinta la program pentru a nu se inchide Oficiul.

Principalul motiv este faptul ca salariile sunt la nivelul minimului pe economie, desi ele cuprind si sporuri. Cum or fi calculat cei de la Posta Romana de le-a iesit salariul minim pe economie cu tot cu sporuri, doar ei pot sti.

Alte motive ale demisiei angajatilor, este ca de peste 2 ani nu le-a mai fost acordat concediul de odihna din cauza lipsei de personal, dar si conditiile improprii de munca, intr-o incapere insalubra, cu mobilier vechi de zeci de ani si cu infiltratii de apa in pereti. Oficiul nu dispune nici macar de toaleta sau apa curenta. Angajatii erau nevoiti sa-si faca nevoile prin vecini.

Unul dintre demisionari spune ca in urma cu doi ani a fost sesizat ITM Neamt, dar petitiile au ramas fara raspuns, nu s-a luat nicio masura si cel mai probabil se vor adresa instantei.

De nivelul conducerii judetene a Postei Romane, demisionarilor li s-a transmis ca nu este nicio pierdere ca au plecat si ca activitatea se va desfasura cu postasi adusi prin rotatie de la Piatra- Neamt.

Data fiind ora redactarii (18), nu am reusit sa obtinem un punct de vedere de la conducerea Postei Romane Neamt si nici de la ITM Neamt. Revenim.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Acelesi lucruri se intampla in toata tara.Despre cum e posibil sa ai minim pe economie cu sporurile incluse in salar,intrebati-l pe epava de Bratianu.

  2. Da?! Cred ca numai un sindicat gen bratianu …putea sa își ,,protejeze,,oamenii la modul…refuza mărirea salariului cu 120 lei într.o vineri și luni accepta 80 lei…angajații nu numai ca au condiții mizere și nu sunt susținuți cu nimic..Își mai cumpără și rechizitele ,ca tot primesc salariu,, mare…..Nu primesc tastaturi și etc…Și …Au fost făcute verificări în oficiile poștale vreodată de itm …medicii care fac controalele anuale pt medicina muncii în condiții improprii și pun angajații sa semneze pt nimic…Î.a controlat cineva… Cu cât îi plătește posta sa tacă? !

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.