Actualizare stire- ora 22Ultima oră: 5 medici reținuți de procurorii Anticorupție. Situație de criză, ședință de urgență la SJ Neamț

Stirea initiala: Situatie fara precedent. Toti medicii ortopezi de la Sectia Ortopedie de la Spitalul Judetean Neamt sunt suspectati de acte de coruptie si sunt anchetati de procurorii Anticoruptie (DGA), sustin surse Tvmneamt. Cinci medici au fost condusi la audieri de procurori, dupa perchezitii care au durat aproximativ 6 ore. Cei cinci sunt: Florică Guțu, Ghenadie Bucătaru, Grigore Berea, Constantin Nanu si Gheorghe Borș. Borș isi desfasura activitatea in Policlinica si elibera certificate medicale pentru handicap, pensionări sau pentru concedii medicale. Era cunoscut de foarte mult timp drept un medic cu apucaturi ilegale. Florică Guțu a mai fost condamnat in trecut pentru luare de mita, iar dupa ce si-a ispasit pedeapsa a ajuns sa fie angajat din nou in Spitalul Judetean Neamt. La fel si medicul Nanu era cunoscut ca un medic fara scrupule.

Anchetatorii au lasat pe sectie doi medici, pe Romulus Caranfil (sef sectie) si pe Robert Gherghel, pentru ca altfel, pacientii internati ar fi ramas fara ingrijire medicala.

Chiar si asa, la acest moment, la Spitalul Judetean Neamt este situatie de criza. ”Incercam cu cei doi medici ramasi si cu sprijinul asitentei șefe de pe Sectia Ortopedie, dar si cu ajutorul cadrelor medicale de pe alte sectii, sa facem fata acestei situatii de criza. Maine vor urma externari masive si au fost anulate/amânate mai multe interventii chirurgicale. Vor fi foarte greu de gestionat mai ales eventualele urgente, dar incercam sa facem fata”, a delcarat pentru TvmNeamt, directorul SJ Neamt, medicul Codrut Munteanu.

Potrivit surselor noastre, procurorii DGA au ridicat in special documente cu evidenta anumitor interventii chirurgicale, condici de prezenta si registre de consultatii din luna noiembrie 2018 pana in prezent. Medicii sunt anchetati pentru acte de coruptie si masluiri ale unor documente medicale necesare in dosare pentru pensionari pe caz de boala.

Este foarte posibil ca dupa audieri, sa se opereze retineri. Daca toti cei cinci medici condusi la audieri vor fi retinuti, la Spitalul Judetean Neamt va fi o situatie de criza foarte grava.

Ionut CORFU

39454514_656018474798890_4240023192426512384_n

Loading...
DISTRIBUIȚI

8 COMENTARII

  1. Au mai fost, odata ca niciodata, doi medici in Piatra care hacuiau oamenii si de bani si de oase. Doctorul Vintea si doctorul Lates. Multi copii au suferit si unii chiar au ramas infirmi de pe urma operatiilor gresite facute de acesti nenorociti care operau beti. La ortopedie, spaga are radacini adanci, din vechiul regim si acum si…speram ca e de ajuns! Chiar ca este de ajuns !

  2. Am avut soțul internat în 2016 cu ambele picioare rupte.ne-au ținut o săptămână fără să îi facă macar un RMN,pentru că nu le dădeam odată șpaga așteptată.Am plecat la Iași, pe motiv de invoire pe week-end…îți este mai mare dragul să te invoiesti din spital cu ambele picioare rupte,sincer!Si în 2 zile era si operat. Păcat de tot ceea ce se întâmplă la ortopedie!când avea nevoie să ceară bazinetul si infirmierele strâmbau din nas,le dădea 10 lei erau deja zambarete!Toata secția este jalnică!Mori cu zile pe patul de spital,tratat ca ultimul om de pe pământ!

  3. Daca DGA-ul isi facea treaba corect, nu stiu daca in tot spitalul mai ramaneau doi medici si 5 asistente!! La puscarie cu voi banditilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.