Spitalul din Targu Neamt este in centrul unui nou scandal de proportii. Potrivit unui document DIICOT publicat de Libertatea, din gestiunea spitalului lipsesc cel putin 5.000 de fiole cu medicamente care contin substante stupefiante.

Cazul medicamentelor comandate în exces la Spitalul Orășenesc din Târgu Neamț și apoi sustrase din unitatea spitalicească a luat amploare. Într-o ordonanță de ridicare semnată de un procuror DIICOT Neamț, aflată în posesia Libertatea, se vorbește despre deschiderea unui dosar in rem de trafic de droguri. Și asta după ce procurorii biroului teritorial s-au sesizat din oficiu, în urma unui inventar în care, susțin ei, “a rezultat lipsa unui număr de 1.000 unități/fiole de Mialgin și 4.000 unități/fiole medicament Morfină, produse care intră în categoria drogurilor de mare risc, conform art. 1 lit. c din Legea 143/2000”, scriu jurnalistii Libertatea.

Documentele DIICOT, publicate de Libertatea:
469592210-Dosar-Penal-DIICOT-Targu-Neamt

Prin ordonanța nr. 28D/P/2020 din 18 mai 2020 s-a început urmărirea penală, in rem, cu privire la infracțiunea de trafic de droguri, se arată în documentul DIICOT.

Pe 4 iunie, cu 5 zile înaintea întocmirii ordonanței de ridicare a documentelor privind gestiunea medicamentelor in spitalul din Targu Neamt, Libertatea a scris pentru prima oară despre caz, descoperind că la Târgu Neamț se comandau pastile și de 40 de ori mai multe decât cantitatea necesară. Citeşte întreaga ştire: DOCUMENT | DIICOT a deschis dosar de trafic de droguri, după dezvăluirile Libertatea despre spitalul din Târgu Neamț. „Lipseau produse considerate droguri de mare risc”

Dupa cum rezulta din documentele procurorilor, ancheta vizeaza fapte petrecute in perioada in care directorul spitalului era controversatul medic Florin Apostoae, cel care a fost si directorul spitalului judetean Neamt pentru cateva zile, in luna aprilie 2020, fiind numit in functie de Ionel Arsene, cand spitalul era inca sub tutela CJ Neamt. Dupa ce spitalul a fost preluat de Ministerul Sanatatii, Apostoae s-a reîntors la spitalul din Targu Neamt, unde potrivit presei locale, urmeaza sa preia functia de conducere a compartimentului de urgente, adica exact sectia din care au disparut cele 5.000 de fiole cu substante stupefiante.

Florin Apostoae este implicat si intr-un scandal sexual dezvaluit tot de Libertatea, dupa ce ar fi cerut favoruri sexuale unor tinere pentru a fi angajate in spitalul din Targu Neamt.

O alta ”afacere” din perioada in care Apostoae conducea spitalul din Targu Neamt, a fost dezvaluita cu documente de tvmneamt.ro in luna aprilie 2020, cand in plina stare de urgenta, medicul ar fi scos ilegal medicamente antiCovid din spital via Policlinica spitalului, dupa ce ar fi completat in fals un registru de consultatii cu datele sotiei sale, pe care a declarat ulterior ca a tratat-o preventiv pentru coronavirus. Detalii, in articolul de mai jos, in urma caruia, Politia Neamt a deschis o ancheta despre care nu s-a mai auzit nimic, desi au trecut peste 3 luni de zile de cand politistii s-au autosesizat si au ridicat mai multe documente din spital.

Medicul Apostoae recunoaște că și-a tratat soția preferențial. Tratament pentru Covid 19, dat ”preventiv”

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.