Doi traficanti de droguri din Cluj Napoca, cu vârste de 28 și 27 de ani, au fost săltați de polițiști la Roman. Cei doi au fost prinși în flagrant în timp ce ridicau cantități impresionante de droguri, expediate din Olanda sub formă de colete. Pe aceeași speță, au avut loc mai multe percheziții la Cluj Napoca. Informațiile de mai sus au fost obținute pe surse.

Mai jos, comunicatul DIICOT, transmis fără alte detalii (localități, vârste, etc.), probabil din cauză că procurorii instituției respective au rămas ancorați în alte timpuri, când publicul nu trebuia să știe astfel de lucruri.

Comunicat DIICOT: La data de 22 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au acționat pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de mare risc. Două persoane au fost depistate în flagrant delict, încercând să ridice un colet expediat din Olanda, ce conținea droguri de risc și de mare risc.

Polițiștii au interceptat coletul care conținea 4.990 de comprimate de ecstasy, aproximativ 200 de grame de cocaină, 3.265 de grame sulfură de dimetil, aproximativ 2.000 de grame de corpuri solide ce conțin MDMA, aproximativ 3.000 de grame de ketamină, aproximativ 370 de grame de amfetamină și 2.000 de timbre impregnate cu LSD.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că, pe numele tânărului de 27 de ani, era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, de 4 ani și 10 luni, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul drogurilor.

Persoanele bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, pentru audieri, fiind reținute, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, introducerea în țară de droguri de mare risc și deținerea de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu.

La data de 23 februarie a.c., cele 2 persoane au fost prezentate Tribunalului Neamț, față de acestea fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, al polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și de cel al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.