Tragedie la Borca, la miezul noptii dintre ani. Un batran a murit dupa un incendiu produs in casa in care acest locuia, in satul Pârâul Pântei. Incendiul a fost anuntat la 112 la 15 minute dupa miezul noptii. Ajunsi la fata locului, pompierii l-au gasit pe batran in camera in care izbucnise incendiul. Acesta era in stare de inconstienta, intoxicat cu monoxid de carbon. In ciuda manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi readus la viata , fiind declarat decesul. ”În jurul orei 00:15, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din localitatea Pârâul Pântei, comuna Borca.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Borca cu o autospecială de stingere și pompierii militari din cadrul Gărzii 2 de Intervenție Poiana Teiului cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiul s-a manifestat în interiorul unei camere, la nivelul patului amplasat lângă sobă.
Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. A ars patul și s-au deteriorat bunuri materiale din cameră (obiecte de mobilier, televizor, materiale textile, pereții camerei etc).

Până la sosirea militarilor, din interiorul casei a fost evacuat un bărbat de 92 de ani, în stare de inconștiență (intoxicat cu monoxid de carbon). Echipajul SMURD a preluat victima și imediat a început efectuarea manevrelor de resuscitare. Din păcate, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia de către un echipaj de la SAJ.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic produs de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire”, a declarat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.