La data de 16 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au acționat, pentru prevenirea contravențiilor și infracțiunilor silvice.

Pe timpul desfășurării acțiunii, în jurul orei 14.30, polițiștii au depistat în localitatea Răucești , o autoutilitară care transporta aproximativ 5,3 m.c. de material lemnos, specia rășinoase, fără documente legale.

Conducătorul auto, în vârstă de 19 ani, din județul Suceava a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Târgu-Neamț.

***

Totodată, în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au depistat în localitatea Vânători-Neamț, un ansamblu format dintr-o autoutilitară  și o semiremorcă care transporta material lemnos, respectiv cherestea molid.

În urma verificărilor efectuare de polițiști, s-a constatat o diferență de 4,29 m.c. material lemnos, între documentele prezentate și cantitatea de material lemnos transportată.

Conducătorul auto, a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Târgu-Neamț.

***

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 09.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au depistat în localitatea Vânători-Neamț, un autoturism ce tracta o remorcă care transporta aproximativ 2 m.c. de material lemnos, cherestea de fag, fără documente legale.

Conducătorul auto, în vârstă de 52 ani, din Petricani a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Târgu-Neamț.

***

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, au depistat în localitatea Răucești, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 39 de ani, din Răucești, care transporta 7,05 m.c. de material lemnos, fără documente legale, având avizul de transport expirat.

Acesta a refuzat transportul în vederea confiscării materialului lemnos la Ocolul Silvic Târgu-Neamț, parcând autoutilitara în curtea unui imobil.

Persoana în cauză, a fost condusă la sediul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, pentru continuarea verificărilor.

Pentru încălcarea dispozițiilor în domeniul silvic, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, polițiștii aplicând măsura confiscării valorice a materialului lemnos, în valoare de 860 de lei.

Totodată, verificările efectuate de polițiști au relevat faptul că autoutilitara în cauză, avea ITP expirat și nu deținea asigurare RCA valabilă, conducătorul auto fiind sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.885 de lei, fiind dispusă și măsura reținerii permisului de conducere și a plăcuțelor de înmatriculare ale vehiculului, precum și retragerea certificatului de înmatriculare.

***

La data de 16 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au acționat în baza unui plan propriu de acțiune, pe linia prevenirii delictelor silvice.

Astfel, în jurul orei 19.00, polițiștii au depistat în localitatea Agapia, o autoutilitară care transporta aproximativ 2 m.c. de material lemnos, specia fag, fără documente legale.

Conducătorul auto, în vârstă de 46 de ani, din Pipirig a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Târgu-Neamț.

sursa: IPJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.