Trăsnetul care a lovit luni Turnul lui Ștefan, a ciuruit și conductele Apaserv. Pe str. V.A. Urechia, strada care coboara de la Turn spre Judecatorie.

Apa țâșneste din doua locuri. De sub asfalt și o bordură si dintr-un trotuar, pe toata latimea acestuia, unde apa tâșnește printre pavele pe o suprafata de aproximativ 4 metri patrati.

Cele doua locuri sunt situate la aproximativ 30 de metri de turn. Cei care locuiesc in zona, spun ca imediat după trăsnet s-a redus presiunea apei, apoi au observat izvoarele din trotuar.

Cel mai probabil, fulgerul s-a descarcat si in conductele Apaserv, care si asa sunt vai de mama lor, iar acestea au crăpat.

Apa se scurge acum pana pe str. Alexandru cel Bun. La fata locului erau astazi reprezentanti Apaserv si ai Politiei Locale. Cel mai probabil maine, vor incepe lucrarile pentru remediere, iar strada va fi inchisa.

Si pe str. Cetatea Neamtului la intersectie cu str. 1 Decembrie 1918 izvorăste apă din asfalt, de vreo două saptamani. De data asta, cauza nu este trăsnetul, ci mai degraba tunurile date in ultimii zeci de ani la Apaserv.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.