Aproape ca nu exista campanie electorala fara promisiuni deplasate sau fara acoperire in realitate. Asta se intampla indeosebi in mediul rural. Candidatul ALDE de la Pipirig, Grigore Agapie nu face exceptie si promite orice. De fapt, nu se intelege prea bine cine promite sau cine candideaza, pentru ca promisiunile sunt facute de seful sau de partid, adica de Ion Asaftei pe profilul sau de facebook, in postari care sunt puse si pe contul candidatului. De altfel, candidatul nu are nici o postare care sa-i apartina.(Pipirig este una dintre localitatile in care duminica vor avea loc alegeri locale partiale)

Pe o lista cu 16 promisiuni, doua sunt cel putin hilare si pot fi numite cu usurinta, traznai de campanie. La punctul 5 avem ”Instalarea rețelei de telefonie mobile pe suprafața întregii comune.” Numai Asaftei stie cum va putea un primar sa faca asa ceva. Ori isi face primaria firma de telefonie mobila, ori ia cu parul companiile de profil si le obliga sa investeasca milioane de euro prin muntii Pipirigului, pentru relee de comunicatii.

O alta traznaie si mai mare, gasim la punctul 1: ”Încetarea retrocedărilor de terenuri forestiere către cetățenii altor localități”. Deci Pipirig devine un fel de Republica Autonoma, cu legile sale proprii, de tip totalitarist. Doar asa ar putea fi impiedicati cetatenii de oriunde ar fi ei, sa-si stapaneasca proprietatile daca acestea se afla pe teritoriul comunei Pipirig. Cu alte cuvinte, nici nu s-a incheiat campania, si candidatul ALDE promite ca nu va respecta legea. Sa presupunem ca un cetatean care locuieste la Calarasi, recupereaza prin hotarare judecatoreasca, un teren forestier la Pipirig. Ce va face primarul ALDE? Va spune proprietarului sau executorului ca in comuna lui nu sunt valabile legile Romaniei? Foarte grav este si faptul ca aceste lucruri sunt asumate de Ion Asaftei, cel care este si vicepresedintele Consiliului Judetean Neamt.

Lista este destul de distractiva la aproape toate cele 16 puncte, fiind luate angajamente pentru care ar trebui jumatate din bugetul judetului pentru a fi puse in practica. De altfel, pentru nici o promisiune nu se specifica sursa de finantare si nici termenul de finalizare. Constatam cu regret ca nivelul potentialilor primari dar si al multora dintre cei care sunt deja in functii in comunele din Romania este extrem de redus, oamenii crezand ca pocnesc din degete si rezolva probleme.

Pipirig este una dintre comunele cele mai mari din judetul Neamt si greu de administrat. Daca un candidat care nu este in stare nici sa scrie el singur ceva, sau sa verifice promisiunile pe care le face cineva in numele lui, crede ca va putea administra cu succes o comuna ca Pipirig, se inseala tare rau, la fel si cei care-l vor vota.

Iata promisiunile lui Ion Asaftei, pentru candidatul ALDE (Grigore Agapie) la Primaria Pipirig:

”Seriozitatea viitorului primar al comunei Pipirig, dl GRIGORE AGAPIE, rezultă și din calitatea programului electoral pe care l-a elaborat cu bună credință pentru dezvoltarea comunei Pipirig, exprimîndu-și totodată deschiderea și disponibilitatea față de orice propunere benefică localității:

1. Încetarea retrocedărilor de terenuri forestiere către cetățenii altor localități;
2. Instalarea rețelei de iluminat public în locurile în care aceasta nu există.
3. Direcționarea fondurilor europene acordate pentru pășunile din comună către toți proprietarii de animale din localitate.
4. Promovarea turistică a comunei prin programe europene și guvernamentale.
5. Instalarea rețelei de telefonie mobile pe suprafața întregii comune.
6. Modernizarea tuturor străzilor din comuna Pipirig prin asfaltarea lor.
7. Înfăptuirea demersurilor pentru punerea în posesie asupra terenurilor forestiere acordate conform Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole și celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 și ale Legii nr. 169/1997, cu modificările aduse prin Legea nr. 246/2016, pentru cetățenii ce nu au beneficiat de acest drept.
8. Sprijinirea proprietarilor de pădure în demersurile întocmite pentru obținerea amenajamentelor silvice.
9. Acordarea titlurilor de proprietate tuturor persoanelor care au obținut suprafețe de pădure.
10. Înființarea unei echipe de fotbal și înscrierea ei în liga județeană.
11. Întreprinderea măsurilor necesare pentru finalizarea pozitivă a proiectelor aflate în derulare.
12. Sprijinirea parohiilor pentru finalizarea lucrarilor începute la bisericile din comună, construirea casei parohiale în satul Boboiești și a sălii de prăznuire în satul Pluton.
13. Diguirea râului Ozana în satul Stânca prin executarea de-a lungul malurilor albiei minore a unor diguri de apărare.
14. Acordarea ajutorului social familiilor care se află într-o situație de mare dificultate.
15. Modernizarea intrării și ieșirii din comună.
16. Întreținerea și pietruirea drumurilor de acces spre terenurile agricole.

Aveți încredere in dl Iacob Grigore Agapie ! Votați un pipirigean pentru Pipirig !”

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

 1. Ca urmare a publicării articolului denumit ”TRĂZNĂI DE CAMPANIE – COMUNA PIPIRIG SE TRANSFORMĂ ÎN REPUBLICĂ AUTONOMĂ”, publicat pe site-ul https://tvmneamt.ro/traznai-de-campanie-comuna-pipirig-se-transforma-in-republica-autonoma (ziarul TvmNeamt), la data de 09 iunie 2017, în cuprinsul căruia domnul Ionut Corfu, fără argumente temeinice, analizează obiectivele supuse de subsemnatul în atenția locuitorilor comunei Pipirig, în calitate de candidat la funcția de primar al localității menționate.
  Pentru că doresc să răspund celor care au încredere în mine și în măsurile propuse spre implementare, am decis să postez următoarele:

  În primul rând, nu pot să trec cu vederea faptul că autorul articolului face referire la mediul rural ca fiind mediul în care oamenii pot fi manipulați cu ”promisiuni deplasate sau fără acoperire”. Cum spune și o vorbă din popor, ”inteligennța s-a născut la sat” și sunt convins că electoratul comunei Pipirig nu poate fi influențat prin astfel de mijloace.

  Cât privește susținerea stimabilului domn redactor referitoare la faptul că ”nu se înțelege cine promite și cine candidează” și ”candidatul nu are nicio postare ca să-i aparțină”, îl rog pe acesta să verifice data și ora postării obiectivelor pe contul personal (27 mai 2017, ora 18:03), precum și data la care postarea a fost distribuită de către domnul Ion Asaftei (07 iunie 2017, ora 14:14). O analizare logică a succesiunii de date duce la o concluzie contrară celor afirmate în cuprinsul articolului.

  Mai departe, redactorul susține că ”promisiunile sunt hilare și pot fi numite trăZnăi de campanie”. Hilar mi se pare faptul că, în calitate de redactor șef, domnul Ionut Corfu nici măcar nu scrie corect românește; astfel, conform DEX, forma corectă este trăSnaie, și nu trăZnaie.
  Dar revenind la criticile de fond aduse, în ceea ce privește obiectivul referitor la ”Instalarea rețelei de telefonie mobilă pe suprafața întregii comune”, având în vedere faptul că în comuna noastră, în secolul XXI, aproximativ 600 de familii nu au acces la o rețea de telefonie mobilă (Pluton, Boboiești (zona Mânzatu și Dolea) și Dolhești (zona Mihăieți)), sunt convins că asigurarea acestor facilități nu presupune ca primăria să-și facă firmă de telefonie mobilă ori investiții de milioane de euro. Cu siguranță, acest obiectiv presupune cheltuieli, însă banii ar fi cheltuiți în favoarea contribuabililor și nu pentru proiecte achitate din bani publici și neexecutate.

  Următoarea ”trăZnaie analizată” se referă la încetarea retrocedărilor de terenuri forestiere către cetățenii altor localități; Doresc să vă asigur că Pipirig nu va deveni Republică Autonomă de tip totalitarist.
  Dorința mea de oprire a acestor retrocedări are la bază situația deja produsă, respectiv hotărâri judecătorești puse în executare pe raza comunei Pipirig, deși acestea vizau comune învecinate. În concret, un cetățean care locuiește în comuna Hangu a obținut o hotărâre judecătorească prin care a recuperat un teren forestier din comuna în care locuiește, însă executarea s-a făcut prin punerea în posesie asupra unui teren de pe raza comunei Pipirig.
  Țin să precizez că, prin natura meseriei practicate timp de 35 de ani, cunosc situațiile practice ivite și legislația aplicabilă în materie.
  Puțin probabil ca un cetățean din Călărași să fie pus în posesie prin hotărâre judecătorească pe raza comunei Pipirig, însă în acest caz hotărea va fi respectată.

  Lista aceasta ”distractivă” reprezintă măsuri asumate, pe care îmi doresc să le duc la bun sfârșit și pot să vă asigur că realizarea lor nu necesită ”jumătate din bugetul județului”. Mai mult, pentru realizarea unor obiective nu este necesară alocarea niciunei sume de bani, fiind suficiente demersuri și cunoștințe în domeniu.

  Referitor la administrarea comunei, consider că am cunoștințele și experiența necesare pentru o gospodărire benefică și în favoarea cetățenilor.

  Doresc să vă asigur asupra faptului că tot ceea ce am propus a fost trecut prin filtrul rațiunii, scris și gândit de subsemnatul, precum și de faptul că voi depune toate diligențele pentru a-i face mândri pe cei care mă vor vota.

  Regretul meu în constatări este și mai mare realizând că domnul redactor își permite, fără argumete întemeiate, să facă referiri cu privire la nivelul de pregătire al unor persoane care doresc să realizeze ceva pentru localitățile în care locuiesc. Indignarea îmi este alimentată și de faptul că articolul conține o imagine din viața mea privată.

  În final, țin să-i aduc la cunoștință domnului Ionut Corfu că voi face uz de toate demersurile legale pentru repararea prejudiciului cauzat subsemnatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.