Inca un accident s-a produs pe trecerea de pietoni. De data aceasta, locul cu ghinion a fost in fata Teatrului Tineretului, iar victimele au fost doua, o fetita si mama ei. In jurul orelor 16, ele au fost lovite de un autoturism Volkswagen Polo in timp ce traversau dinspre bulevardul Republicii, acesta fiind condus de o persoana in varsta care a spus ca victimele au aparut brusc in fata masinii de dupa un autoturism parcat chiar langa trecere si nu a avut timp sa le observe. Cele doua au suferit traumatisme si au fost preluate de ambulante pentru investigatii si ingrijiri medicale.

De la inceputul anului, observam ca accidentele pe trecerile de pietoni sunt tot mai frecvente in orasul nostru si toate se produc din vina soferilor, ceea ce ar trebui sa ridice serioase semne de intrebare autoritatilor. Nu poate fi pus un politist la fiecare trecere, dar o solutie trebuie cautata urgent, pentru ca aceste locuri de traversare ar trebui sa fie sigure.

(foto- arhiva)

 

 

 

 

 

 

 

3 COMENTARII

  1. Pentru ca sunt idioti care parcheaza chiar langa sau pe trecerea de pietoni si restul soferilor care circula nu mai vad daca cineva coboara de pe trotuar si pentru ca pietonii se arunca direct de pe trotuar in strada fara sa se opreasca se se asigure.

  2. Nu numai unii soferi sunt de vina, sunt de vina si pietoni care traverseaza fara sa se asigure, chiar pe trecere, merg cu capul in pamant sau tasnesc efectiv pe trecere. Si mai mult de atat primaria are o mare vina ca a facut parcari fara a mai respecta legea circulatiei prin care se interzice oprirea la mai putin de 5 sau 7 metri inainte de trecerea de pietoni, loc marcat de regula cu dunga continua.Si daca tocmai cei in drept incalca aceste reguli, iar politia rutiera nu se implica , cand e vorba de primarie sau consiliu local, de ce va luati numai de soferi?

  3. Mie chiar mi-a fost luat permisul intr-o situatie similara. Vina este in EXCLUXIVITATE a autoritatilor care permit cu buna stiinta (pentru a-si suplimenta veniturile la buget sau mai stiu eu in ce buzunare) parcarea autoturismelor sau a taxiurilor, in ciuda faptului ca este foarte clar specificat la Art.142, punctul “e” din cadrul REGULAMENTUL de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumuri publice care la Capitolul V, Reguli de circulatie, SECTIUNEA a 3-a, Reguli pentru circulatia vehiculelor, punctul 8, Oprirea, stationarea si parcarea, gasim urmatoarea formulare:
    – Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:
    e) pe trecerile pentru pietoni ori la mai putin de 25 m inainte si dupa acestea.
    Deci, cine greseste???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.