Trei barbati s-au ales cu doasre penale pentru furt de brazi, iar soferul care-i ajuta cu transportul a ramas fara masina, noaptea trecuta. Cei patru au fost depistati de politistii din Gîrcina, in trafic, in comuna Negresti, anunta IPJ Neamt:

”În noaptea de 20/21.12.2017, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au depistat în intersecția dintre DJ 156A cu DC 163, din satul Poiana, o autoutilitară ce transporta brăduți. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că pomii de Crăciun au fost tăiați ilegal de către trei bărbați cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani, din Crăcăoani și Târgu Neamț.

Aceștia au fost legitimați, fiind pasageri în autoutilitara condusă de către un bărbat de 57 de ani, rugat să efectueze transportul brăduților. Polițiștii au confiscat cei 33 de arbori din specia brad (pomi de Crăciun), ce ar fi fost tăiați si sustrași din pădurea situata pe raza comunei Negresti din punctul ,,drumul sondei”. Pomii au fost ridicați si predați în custodia Ocolului Silvic Gârcina.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de taiere fără drept de arbori si furt de arbori, prevăzute si pedepsite de Legea 46/2008. Totodată, față de conducătorul auto s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru transport ilegal de material lemnos, fiind dispusă ca sancțiune complementară, indisponibilizarea autoutilitarei folosită la transport.

Tot ieri, polițiștii Postului de Poliție Alexandru cel Bun au fost sesizați despre faptul că două persoane au tăiat și sustras ilegal din pădure doi brazi, după care s-au deplasat cu un autoturism pe drumul comunal din satul Bistrița.

Polițiștii s-au deplasat, imediat, la fața locului, iar pe str. Plopușor au oprit autoturismul, identificând la volanul acestei mașini un bărbat de 70 de ani, din localitate. Polițiștii au testat conducătorul auto, având în vedere că acesta emana halenă alcoolică, iar rezultatul a fost de peste de 0,40 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În urma controlului auto, în interiorul mașinii au fost găsiți cei doi brazi, tăiați și sustrași din pădurea satului Bistrița. Polițiștii au confiscat pomii și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, sustragere de arbori și de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.